Universal Studios brengt onride video VelociCoaster naar buiten

Een van de meest spraakmakende achtbanen voor 2021 is de VelociCoaster in Universal Studios Islands of Adventure, een multi-launch coaster gebouwd door Intamin Amusement Rides met meerdere inversies. Ondertussen bracht Universal Studios de eerste onride video van de achtbaan naar buiten.

 

VelociCoaster

Universal Studios Islands of Adventure heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan VelociCoaster, de nieuwe blikvanger van het park. Het is de snelste en hoogste gelanceerde achtbaan in Florida. De rollercoaster opent officieel op 10 juni, maar abonnementhouders mogen al sinds 23 april exclusief een ritje maken. Nu heeft Universal Studios een onride video van de achtbaan naar buiten gebracht!

 

 

VelociCoaster werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en bevat enkele indrukwekkende statistieken. Zo is de rollercoaster 47,2 meter hoog en bereikt deze snelheden tot 112,7 km/u. Tijdens de rit van 1432,6 meter gaan de bezoekers 4 keer overkop via een Immelmann, een Dive Loop, een 30,5 meter lange Zero-G Stall en een Barrel Roll. Er zijn twee lanceringen, de eerste brengt de bezoekers in 2 seconden tijd van 0 tot 80,5 km/u terwijl de tweede lancering de bezoekers in 2,4 seconden tijd van 64,4 km/u naar 112,7 km/u brengt. De steilste drop is 80°. Op de track kunnen 4 treinen tegelijkertijd rijden en elke trein biedt plaats aan 24 personen.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure

De achtbaan opent twee jaar na de andere grote gelanceerde achtbaan, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. De Harry Potter achtbaan is een zeer grote gelanceerde familie achtbaan maar gaat niet overkop. In totaal bevat deze rollercoaster maar liefst 7 lanceringen waarvan er 2 zijn die uit stilstand gebeuren die de trein tot een maximale snelheid van 80,5 km/u brengt. De maximale hoogte is 19,8 meter en het 1540,2 meter lange parcours bevat een verticale spike waarop de trein achteruit bolt en een verticale drop track element waarbij de bezoekers 5,2 meter vallen tijdens de rit. Op de rollercoaster rijden maar liefst 12 treinen waar telkens 14 personen kunnen plaatsnemen op een motor of zijspan. Dit geeft de achtbaan een capaciteit van 1700 personen per uur.

 

 

Foto & Video: Universal Studios