Genting SkyWorlds bijna klaar voor opening

Het Maleisische themapark Genting Theme Park heeft de voorbije jaren een gigantische metamorfose ondergaan. De oude achtbanen en attracties gingen allemaal op de schop voor een gloednieuw themagebied en bijhorend resort: Genting SkyWorlds. Momenteel wordt de laatste hand aan het project gelegd dat later dit jaar moet openen.

 

Genting Theme Park was een pretpark gelegen in de Genting Highlands van Maleisië. Op 31 augustus 2013 was het outdoor gedeelte van het park voor het laatst geopend voor gasten, waarna het volgens het management in drie jaar zou omgetoverd worden naar een gloednieuw themapark. Deze optimistische planning liep al snel vertraging op, maar dit jaar moet het nieuwe themapark Genting SkyWorlds eindelijk haar deuren openen. Eerst zou het themapark de naam Fox World Malaysia dragen, maar de exclusiviteitsdeal met de Fox Broadcasting Company werd enkele jaren terug ingetrokken. Daarnaast zijne vele IP’s gebaseerd op populaire films en series van FOX toch gebleven, ook al werd de naam gewijzigd naar Genting SkyWorlds.

“Genting SkyWorlds is het kroonjuweel van Resorts World Genting hun geïntegreerd tourismeplan, dat enkele miljarden investeert in nieuwe retail, vrijetijdsbesteding en unieke eetgelegenheden”, verkondigd Greg Pearn, hoofd van Theme Parks and Resort van World Genting. “De unieke setting in de bergen (ruim 1,8 km boven zeeniveau, de bekende movie franchises en een mix van unieke attracties die nergens ter wereld te vinden zijn, maakt van dit project het meest geanticipeerde themapark van Zuidoost Azië”, voegde hij er nog aan toe. Voor de opening later dit jaar is het resort nog op zoek naar honderden nieuwe personeelsleden. De bouw van het pretpark zelf, zit in de afwerkende fase, met de meerderheid van de attracties en thematisering volledig klaar voor opening.

Het park is opgesplitst in zes themagebieden: Studio Plaza, Eagle Mountain, Central Park, Rio, Andromeda Base en Liberty Lane. Studio Plaza is het ingangsgebied van het park. Naast de kassa’s en toegangspoortjes, gaat er ook een collectie van shops en eetgelegenheden te vinden zijn. In Eagle Mountain vinden we meteen de eerste van twee achtbanen van Dynamic Attractions. Mad Ramp Peak wordt ’s werelds eerste racende powered coaster, waar bezoekers op motorfietsen door de woestijn van Eagle Mountain rijden.

In het themagebied Central Park gaan er twee grote attracties rond grote filmfranchises te vinden zijn: Night at the Museum – Midnight Mayhem en Independence Day: Defiance. Beide attracties zijn indoorattracties waarvan Night at the Museum een 3D interactieve attractie is. Het themagebied Rio staat dan weer helemaal in het teken van de geanimeerde langspeelfilm Rio: waarbij een blauwe ara de hoofdrol speelt. Hier gaat ook een hangende achtbaan van 25 meter hoog te vinden zijn. Over de themagebieden Andromeda Base en Liberty Lane zijn momenteel nog geen details beschikbaar. Wel is bekend dat een van deze twee themagebieden een unieke SFX Coaster van Dynamics Attractions gaat huisvesten. Een tweede exemplaar van dit achtbaanmodel zou dit jaar ook in Ferrari World Abu Dhabi openen.

Een officiële opening voor Genting SkyWorlds is nog niet meegedeeld, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de deadline “later dit jaar” wel gehaald worden.

 

Bron en foto’s: Genting SkyWorlds, Themeparx.com