Disneyland Resort kondigt uitbreidingsplannen aan

Het Disneyland Resort van Anaheim maakte onlangs bekend uitbreidingsplannen te hebben. Deze plannen vallen onder de noemer DisneylandForward. Het is hierbij de bedoeling om uit te breiden op ongebruikte percelen, maar ook op stukken grond die nu als parking gebruikt worden.

 

De plannen die Disneyland naar voren brengt zijn voorlopig vooral bedoeld om de lokale politiek te overtuigen om flexibeler om te gaan met de oppervlakte die het park momenteel ter beschikking heeft, want het pretpark is onderworpen aan een aantal voorschriften van de stad Anaheim en Orange County, die eind jaren 90 werden besloten. Deze voorschriften bepalen dat Disney gebieden moet toewijzen aan de drie belangrijkste gebruiksaspecten van pretparken, hotels en parkeerplaatsen.

Het park wil nu gebieden creëren die een mix zijn van deze aspecten. Om hierover te onderhandelen stelde het park haar DisneylandForward plannen voor.

 

Het resort hoopt om zowel het Disneyland Park als Disney California Adventure uit te kunnen breiden. Op deze manier zou er een mix komen van winkels, hotels en uitgaansgelegenheden. Eén van de plannen dat werd voorgesteld handelt over de Toy Story-parking. Op een concepttekening zien we een grote lagune met daarrond een hotel, winkels en uitgaansgelegenheden.

 

Verder wordt er in de plannen leentjebuur gespeeld bij de andere Disney Resorts, zoals Tokyo DisneySea’s Fantasy Springs waar attracties verwacht worden in het thema van Frozen, Peter Pan, en Tangled. Andere mogelijkheden zijn een Zootopia-gebied zoals in Shanghai Disneyland, een Toy Story Land zoals in Disney’s Hollywood Studios en zelfs een TRON Lightcycle/Run-achtbaan zoals in Magic Kingdom.

 

Hoe dan ook blijven het voorlopig nog maar voorstellen en is er nog niks officieel. Het resort moet nu gaan onderhandelen met de lokale overheid om deze plannen waar te kunnen maken.

 

Bron en foto’s: Disney