Tripsdrill verkozen tot beste Europees pretpark onder 1 miljoen bezoekers

2020 was een jaar van uitdagingen voor de hele pretparkindustrie. Tripsdrill is daardoor des te meer verheugd met het ontvangen van de European Star Award als het beste themapark van Europa met minder dan 1 miljoen bezoekers.

 

De European Star Awards worden traditioneel elk jaar uitgereikt aan de vooravond van de IAAPA Expo Europe (voorheen Euro Attracties Show), een toonaangevende vakbeurs voor de entertainment- en vrijetijdsindustrie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de meest opmerkelijke themaparken, de beste nieuwigheden en de meest spectaculaire attracties. Een internationale en onafhankelijke vakjury stemt op de respectievelijke top 10 in verschillende categorieën. Experts uit de industrie noemen de felbegeerde onderscheiding vaak de “Oscar van de pretparkindustrie”.

Vertegenwoordigers van pretpark Tripsdrill hebben de onderscheiding al persoonlijk in ontvangst genomen in Göteborg (2015), Barcelona (2016), Berlijn (2017) en Amsterdam (2019). Aangezien de IAAPA Expo Europe dit jaar niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen, werden de winnaars van de European Star Awards alleen schriftelijk bekendgemaakt in het gerespecteerde vakblad “Kirmes & Park Revue”, die de prijzen jaarlijks organiseren.

De European Star Award die Tripsdrill binnenhaalde is niet de enige onderscheiding die dit jaar naar Tripsdrill ging. Tripsdrill behaalde in september ook de eerste plaats bij de Parkscout Plus Award, met zijn Zwabische humor, originele attracties en de aandacht voor detail die overal voelbaar is.

 

 

Bron en foto’s: Erlebnispark Tripsdrill