Voormalige grond van Geauga Lake Park krijgt nieuwe bestemming

Geauga Lake was een park dat ontstond in 1887 in de Amerikaanse staat Ohio. Het park heeft een bijzondere geschiedenis gekend en veel verschillende eigenaars. Ooit bouwde SeaWorld een park naast Geauga Lake, tot Six Flags beide parken opkocht en samenvoegde. Zelfs Cedar Fair kreeg het park in handen. Helaas werden de financiële problemen te hoog en moest men het pretpark sluiten in 2007, het waterpark volgde in 2016. Sindsdien lag het domein er verlaten bij en kon je op heel wat plekken nog restanten van attracties vinden.

 

Nu krijgt het Geauga Lake domein eindelijk een nieuwe bestemming. Na vele jaren te koop te hebben gestaan, is het terrein verkocht door Cedar Fair voor herontwikkeling tot industrieel commercieel vastgoed. De verkoop omvat 377 hectare grond en de site zal worden omgevormd tot een mix van winkels, restaurants, residentiële en commerciële ruimtes.

The Geauga Lake District, zoals men deze zone zal noemen, zal elementen bevatten die een eerbetoon zijn aan de voormalige parken die hier gehuisvest waren. Zo zal je op de hoofdweg naar het domein, de Geauga Lake Boulevard, een soort sculptuur kunnen ontdekken die de vorm heeft van de houten achtbaan Big Dipper, die als enige attractie tot tien jaar na de sluiting overeind bleef staan.

“We blazen deze iconische mijlpaal nieuw leven in”, vertelt Chris Semarjian, eigenaar van ICP. “De herontwikkeling van deze site zal niet alleen een volledig functionerende wijk creëren waar mensen kunnen wonen, werken, dineren en recreëren, maar het zal ook een bredere impact hebben op de economische ontwikkeling en het creëren van banen voor de regio.”

De uitgebreide, rijke en bijzondere geschiedenis van Geauga Lake kan je hier lezen.

 

Bron en foto: Industrial Commercial Properties