Op stap in Zuid-Frankrijk deel 10: Amigoland & Luna Park Palavas-les-Flots

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Daar bezochten ze een aantal pretparken, kermissen en een heleboel typische Zuid-Franse lunaparken. Dit zijn kruisingen tussen pretparken en kermissen die enkel in de zomermaanden geopend zijn. Vaak staan er enkele grote vaste attracties die worden aangevuld met een heleboel tijdelijke attracties die in de lente en herfst over de Franse kermissen reizen.

Heel de Franse zuidkust is gevuld met deze lunaparken en kermissen, maar ook aan de westkust zijn er enkele te vinden. Deze zijn er in alle maten en vormen. Van hele kleintjes die zich voornamelijk richten op kinderen tot erg grote die de ene spectaculaire attractie na de andere aanbieden.

Voor u er zelf op uittrekt, willen we jullie waarschuwen dat ze enkel geopend zijn in de avond, meestal tussen 8 uur ‘s avonds en 1 á 2 uur ’s nachts. Achteraf bleek het allemaal erg logisch te zijn, want overdag ligt iedereen aan het strand omdat het gewoon veel te warm is om actief bezig te zijn. In de avond koelt het af naar heerlijk T-shirt weer, ideaal om te ontspannen in de lunaparken!

 

Parc Babyland Grau-du-Roi:

De zesde dag van onze vakantie trapten we af met Parc Babyland Grau-du-Roi. Dit eerste lunapark was ook al overdag geopend, waardoor het ons een hoop kostbare tijd bespaarde in ons avondschema. Aangezien dit park echt gericht was op de allerkleinsten, en terwijl op rcdb aangegeven stond dat volwassenen niet in de achtbaan mochten, wou ik hier ook geen onnodige vervelende vragen krijgen en heb ik besloten om nauwelijks foto’s te maken.

Maar geen paniek, buiten de credit mis je hier echt niet veel. Het gaat hier om Baby Pomme, een aangedreven achtbaan gebouwd door SBF Visa Group. Gelukkig kon ik zonder al te veel problemen een ritje maken in deze miniachtbaan, waardoor de credit en de bingo van het park snel binnen was!

Amigoland:

Amigoland stond voor de reis ook erg hoog aanschreven op mijn to-do-lijstje vanwege de Jumbo Jet, een Schwarzkopf rollercoaster die hier permanent verblijft. Ik moet zeggen dat het park me helaas een beetje teleurstelde. Het was zeker geen slecht lunapark, maar na toppers zoals Luna Park La Palmyre, Europark en Lunapark Cap d’Agde, had ik toch wel net iets meer verwachtingen bij het bezoeken van dit park.

Het hielp ook niet dat de Jumbo Jet bijna een uur na opening pas zijn eerste bezoekers wou ontvangen. De rit was gelukkig leuk, maar ik verkies toch liever de Jet Star 1 ten opzichte van dit zeldzame model Jet Star 3. Ohja, en voor iedereen die beweert dat dit de Jumbo Jet is uit Walibi Belgium, dit is niet waar! Het gaat om een Canadees exemplaar die een aantal specifieke kenmerken heeft, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat het niet over het exemplaar van Walibi Belgium gaat, ook al beweren heel wat fansites van wel.

De andere achtbaan van het park was een Big Apple achtbaan met de naam La Pomme. Verder stonden in het park wel enkele leuke thrillrides zoals de Gravity, maar helaas waren de prijzen hier een stuk duurder dan in de andere lunaparken die we gedaan hebben.

Luna Park Carnon:

Luna Park Carnon lokte onze aandacht vooral voor de achtbaan die er stond. Dit was namelijk een Big Apple met de naam Chenille. De meeste attracties van dit park staan hier tijdelijk en reizen in de lente en herfst op de kermissen rond, maar er staan ook wel enkele vaste attracties. Het schommelschip met staanplaatsen gaf trouwens een leuke rit weg!

Luna Park Palavas-les-Flots:

Luna Park Palavas-les-Flots was onze laatste bestemming van de avond. Het park heeft twee achtbanen. Magic Pomme is zoals de naam het doet vermoeden een Big Apple achtbaan die eigendom is van Mutter. De grootste achtbaan is Infernal Toboggan, een achtbaan met de Zyklon lay-out die eigendom is van Lapere/Roopers. Helaas stond deze achtbaan niet opgesteld zoals het gebeurt op Foire Du Trône, want daar heeft ze nog een extra tunnel die de rit leuker maakt.