Kennywood neemt afscheid van meerdere klassieke attracties

Het Amerikaanse pretpark Kennywood heeft bekendgemaakt dat ze vier van haar klassieke flatrides zal sluiten. Het park vertelt dat men dit doet na een onderzoek naar duurzaamheid, capaciteit, kosten en populariteit van de attracties. Onder andere de zeldzame en geliefde Kangaroo attractie zal verdwijnen.

 

Fans van klassieke attracties in Kennywood zullen dit niet graag lezen want het park heeft besloten vier van deze klassierkers te sluiten, dat maakte men bekend met een filmpje op de sociale media kanalen.

 

De eerste attractie die zal verdwijnen is Kangaroo. Deze attractie werd geopend in 1964 en werd gebouwd door John Norman Bartlett. Bij deze attractie nam je plaats in een kangoeroe, die over een rail reed met een heuveltje, na het heuveltje zweefde je bakje eventjes. Het verdwijnen van deze attractie is eens zo pijnlijk omdat het de laatste overgebleven attractie was van dit type.

 

De tweede attractie die gesloten werd is Paratrooper. Deze klassieker openende in 1976 en is eigenlijk een soort van zweefmolen, die gebouwd werd door Frank Hrubetz & Co.

 

De derde attractie die verdwijnt, is misschien degene die we het meest jammer vinden. Het gaat namelijk over Bayern Kurve, een klassieker van Schwarzkopf. Deze attractie opende voor het eerst in 1994, maar sloot in 2004 al voor een periode van vijf jaar. In 2009 heropende deze attractie na een grondige renovatie, maar zal alsnog het park verlaten.

 

De vierde attractie die verdwijnt werd Volcano, een Enterprise attractie, gebouwd door Huss Rides. Deze opende in 1978.

 

Gezien de gezegende leeftijd van deze attracties is het afwachten of ze ooit te koop aangeboden zullen worden of gewoon op de schroothoop belanden.

 

 

Bron: Kennywood

Foto: Dries Defever – Themeparkfreaks.eu