Sfeerverslag: Parc Bagatelle – 22 juli 2020

Parc Bagatelle is het oudste actieve pretpark in Frankrijk. Dit park stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En dat eigenlijk maar voor één reden en dat was Triops. Dit is een Boomerang-Coaster van Vekoma met dezelfde lay-out als in de Walibi parken en Bellewaerde. Alleen is dit een achtbaan met hangende karretjes en deze dus wat anders. Het park heeft daarnaast nog vier andere achtbanen, twee boomstam attracties, een rapid river en nog heel wat flatrides. Tijd dus voor een bezoek aan dit Franse park.

 

Op 22 juli reed ik samen met mijn vrouw Hannelore voor de eerste keer naar Frankrijk met de auto. Ik had in juni een andere wagen gekocht en na deze eens uitgetest te hebben in Nederland en Duitsland, vond ik het tijd om eens een park te bezoeken in Frankrijk. Want hier heb ik enkel nog maar Parc Asterix en Disneyland gedaan. De reden waarom ik nog niet zoveel in Frankrijk heb gereden met de auto was vooral de stress voor péage of tolwegen. Ik ben nogal een redelijke flip doos wat betreft dingen te doen voor de eerste keer, dus ging ik met een heel klein hartje richting Parc Bagatelle.

De eerste keer de péage wegen en de eerste keer dit park, heel erg benieuwd!

We zijn een goede twee uren onderweg geweest naar dit Franse pak. Ondertussen mijn allereerste rit op de Franse tolwegen overleefd. Dit bleek achteraf reuze goed mee te vallen en ik was ook maar zo’n kleine 7 euro kwijt voor zowel de heen- als de terugreis. Doordat mijn gps het adres van Parc Bagatelle niet vond heb ik dus een straat in de buurt genomen zodat we toch al in de buurt waren van het park. We kwamen in een Frans dorp terecht, waar blijkbaar die straat ook door liep en volgden de stroom van wagens voor ons, in de hoop dat we juist gingen uitkomen. Twee kilometers verder zagen we eindelijk de vlaggen wapperen van het park en vonden we de parking. Het avontuur kon beginnen.

In dit park ligt de parking aan de andere kant van de weg. Via een tunnel bereik je dan het park. Hier stond al de eerste wachtrij, namelijk die van de tassen controle. Deze wachtrij duurde zeker een kwartier waardoor het park al open was toen we eindelijk de ingang bereikten. Gelukkig stond er hier geen rij meer en konden we zo doorlopen richting de eerste attractie. Wat hier ook anders is dat het park maar om 10h30 opengaat. Wij waren uiteindelijk binnen geraakt tegen 10 voor 11.

Bij binnenkomst viel ons op dat het park er heel verzorgd en netjes bij lag. De flying carrousel draaide al zijn eerste rondjes en het volk was al ver in het park verspreid. Helaas ken ik in dit park niet echt mijn weg en besloten we maar eerst het park te voet te verkennen. Tot we plots een monorail boven ons hoofd zagen passeren en we dan maar aanschoven in de wachtrij van de monorail. We moesten iets meer dan 5 minuten wachten, dus dit viel reuze goed mee. De rit gaat van start langs een bosrijk gebied waar je dan plots uitkomt aan de achterkant van de grotere logflume (er is nog een andere logflume voor kinderen in het park). Zo ga je dan verder langs een van hun achtbanen, namelijk Gaz Express. We staken het plein over, waar we een mooi zicht hadden op Silver Wings. Dit is een Air Racer van Zamperla. We reden door en zagen dat er een kinderboerderij gedeelte was, om dan zo eindigen terug in het station te eindigen.

Tijdens het wachten voor de monorail had ik gezien dat de boomstam rivier er net naast lag en besloten we aan te schuiven. Het leek een lange rij, deze kwam zelfs voorbij het startpunt van de wachtrij maar uiteindelijk hebben we toch maar zo’n 10 minuten moeten wachten. Le River Splatch zoals hij heet, is vergelijkbaar met deze in Bellewaerde. Je gaat omhoog en boven krijg je een klein val naar beneden van ongeveer een meter hoog. Daardoor zit je nu boven de grond in de vaargeul en vaar je richting de laatste drop. Er volgt nog een kleine optakeling, die is 13 meter hoog. Vervolgens val je naar beneden en plof je het water in. Redelijk nat, maar dit viel uiteindelijk wel mee. Via een bocht kwamen we terug in het station.

Ondertussen was het al iets over 12 uur en besloten we een hapje te eten. Recht tegenover de boomstammen was er een eetkraam voorzien. Dit kraampje met heel wat tafels in de buurt was gedecoreerd naar een luchthaven. We bestelden ons een hamburger en een frikandel en genoten van onze maaltijd. We genoten nog wat de omgeving en van de Air Racer die naast onze lunchplek stond. Maar aangezien deze attractie niet echt aan te raden is net na het eten sloegen we hem over. Ik zag dat er een immense rij stond voor Gaz Express. Dit is een achtbaan van de Franse achtbaanbouwer Soquet. Ons eten hebben we dan maar laten zakken in de wachtrij van deze achtbaan. We hebben ongeveer een half uurtje gewacht voor deze achtbaan. We stapten in de blauwe trein, de attractiebediener riep af in het station dat we gingen vertrekken en zo gingen we richting de optakeling. Boven aangekomen gingen we in een heel erg trage helix. Om dan door een blauw huisje te rijden, en net op het einde de eerste echte drop te krijgen. We reden over de rivier heen, recht in een ander blauw huisje. Hierin zit er een hele grote helix die naar beneden gaat. Waardoor je op het einde nog meer snelheid maakt. Zo gingen we terug naar buiten en kwamen we onder de eerste drop terecht. We gingen recht door de rivier heen met naast ons watervallen waarvan je toch enkele spetters opvangt. Een heel tof effect en een mooi zicht die deze rit dan toch weer net wat specialer maakt. Na dit tof element kom je in een heel erg slome bocht en bol je terug richting het station. Eindconclusie: een hele mooie familie achtbaan met enkele toffe elementen, maar wel met een heel slome start en einde. Op naar de volgende achtbaan credit.

Daar kwamen we dan plots Famous Jack tegen. Dit is een Spinning Wild Mouse die gemaakt is door de Franse constructeur Reverchon. Toch besloten we deze over te slaan want als we naar links keken, zagen we dat Triops zo’n 200 meter verder stond. Deze was net bezig met een trein naar boven te takelen en aangezien deze achtbaan de reden was van ons bezoek, besloten we hem eerst te doen.

Een kleine intro van deze speciale achtbaan. Deze achtbaan is een Invertigo van Vekoma. Hij heeft hetzelfde parcours als de Boomerang of Cobra in Bellewaerde of Walibi. Alleen staan de karretjes hier niet op de rails, maar hangt hij eronder. Wat ook speciaal is dat de achtbaan kan worden bereden in 2 richtingen. Je kan dus eerst de achtbaan in zijn vooruit of in zijn achteruit afleggen, om dan op het einde andersom terug te keren. Deze achtbaan heeft ook al heel wat rondgereisd want hij komt oorspronkelijk uit het Zweedse Liseberg. Vervolgens kwam hij terecht in het voor mij onbekende Allou Fun Park in Athene, Griekenland. Om dan terug te reizen naar de Scandinavische landen, dit keer in Denemarken. Sommerland Syd verkocht dan deze achtbaan aan Parc Bagatelle. Volgens RCDB zijn er zelfs nog maar 4 achtbanen van dit type in werking. Dus tijd voor een ritje op een zeldzame achtbaan.

Voor Triops hebben we een kleine 5 minuten moeten wachten. We namen plaats en zagen dat we eerst de rit in zijn achteruit gingen doen. Vervolgens werden we naar boven opgetakeld, wat nog best hoog leek te zijn. Blijkbaar is de hoogte zo’n 40 meter. Op het bovenste punt duurt het 2 seconden alvorens hij het treintje lost. Maar dan kwam hij toch los en keerden we met een rot vaart terug naar beneden door het station heen. We vlogen door naar de Cobra Roll, waar we heel vlot en soepel door heen gingen. Toen volgde nog de looping en gingen we terug naar boven op de andere optakeling. Het eerste gedeelte van de rit zat erop. Eenmaal boven, deed hij hetzelfde parcours nog eens over in zijn achteruit. Voor ons ging het nu vooruit. Terug in het station konden we bekomen van toch wel een intense rit. Je ervaart namelijk heel wat snelheid en krachten tijdens de rit waardoor hij toch wel intens aanvoelt. Waar ik heel erg van schrok was hoe soepel de rit was. We hebben allebei geen schok of stoot gevoeld tijdens de rit. Normaal zijn de boomerangs en SLC’s van Vekoma echte rammelbakken waar je wel eens met een blauwe plek vanaf kunt komen, maar deze was echt boter soepel. Een echte aanrader als je eens dit park bezoekt.

Ik trok nog enkele foto’s van deze top achtbaan. Die vanaf deze dag mijn favoriete Vekoma achtbaan is. Na deze fantastische rit zetten we koers richting Famous Jack. Zoals daarnet aangegeven een Spinning Wild Mouse. Qua lay-out hetzelfde als de achtbanen van op de kermissen in België. Ook deze achtbaan kwam van een ander park, namelijk Pleasurewood Hills in het Verenigd Koninkrijk. We besloten aan te schuiven en na 10 minuten was het aan ons. Na een snelle optakeling kwamen we boven aan en kregen de bekende Wild Mouse elementen. Lange rechte stukken die een beetje naar beneden gaan en bochten van 90 graden. Hier krijg je het gevoel dat je karretje gaat ontsporen. Uiteindelijk hebben we deze bochten overleefd en gingen we naar de eerste echte drop, direct gevolgd door een stuk bergop en een bocht van 45 graden. Dit wordt dan weer direct gevolgd door een andere bocht van 45 graden met alweer een kleine drop. Zo kom je terug aan de andere kant van de achtbaan en zaten we onder het hoogste punt van de achtbaan waar we net vandaan kwamen. Hier heb je terug hetzelfde stuk als boven je, lange rechte stukken met bochten van 90 graden. Alleen worden hier de karretjes “losgelaten” en kan het spinnen beginnen. Na deze sectie gaan we nog door een paar flauwe bochten en is de rit ten einde. Een toffe rit!

Nu we toch opgewarmd waren (of was het doorgedraaid) besloten we de volgende achtbaan te gaan afvinken. La Spirale Express, die eigenlijk gewoon een kinderachtbaan is. Ook deze komt uit de stal van Soquet. Ook hier weer een wachtrij van 10 minuten. Deze achtbaan ligt tussen talrijke bomen en struiken. Prachtig om te zien, en de wachtrij gaat onder de achtbaan door. We vertrokken uit het station, de optakeling omhoog. Boven heb je een kleine bocht gevolgd door een drop. Redelijk pittig voor een kinderachtbaan dat wel. Er volgt een klein heuveltje met direct daarna een kleine helix om af te sluiten. Dit parcours doe je gelukkig wel twee keer per rit.

En zo hadden we de eerste kant van het park gedaan. We wilden nog zeker 1 attractie doen en dat was de rapid river. Onderweg naar de rapid stopten we nog voor een drankje want het was best een warme dag. Ik moest wel wat zoeken waar deze verscholen zat maar achter eventjes zoeken kwamen we uit bij Le Raft. Deze rapid river is gebouwd door Hafema en is voor mij een van de mooiste attracties van het park. Er is wel een groot nadeel, ik vind het een heel erg lange wachtrij om door te wandelen en vandaag was deze dan ook nog eens tot bijna aan het begin gevuld. De wachttijd was uiteindelijk een half uur in de volle zon. Gelukkig konden we ons vlug verfrissen met een toffe rit. Heel veel speciale elementen heeft deze niet, wel een draaikolk zoals in Bobbejaanland of Phantasialand. Op deze plek kon je best wel nat worden maar dit viel redelijk goed mee. De bootjes die hier varen lijken op deze van Bobbejaanland, herkenbaar aan de B die in de zetels staat geperst. Op het einde passeer je langs een koning, deze staat verweven in rots. Prachtig gedecoreerd. Deze rapid is uiteindelijk ook niet de meeste natte, al kun je wel wat spetters vangen.

We hadden hier al een prachtige dag beleefd en besloten deze af te sluiten met nog een ritje in Triops. Vervolgens namen we het parktreintje om zo vlak bij de uitgang van het park uit te stappen. Hier stond ook nog een achtbaan, namelijk le Kid’z Coaster. Deze konden we helaas niet afvinken omdat deze speciaal voor de kinderen is. Enkel als begeleider mag je er op. Jammer dat wel.

Zo sloten we onze dag af in Parc Bagatelle. Als je het mij vraagt een prachtig park die vooral op kinderen is gericht. Het park is heel proper, netjes afgewerkt ook en heeft een paar unieke attracties. Het is zeker aan te raden eens hierheen te rijden voor een dag. Het ligt een goed uur verder rijden dan Plopsaland. Dit is zeker een park waar ik eens terugkom! Salut Parc Bagatelle.