Op stap in Zuid-Frankrijk deel 1: Family Park & L’Île aux Géants

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Family Park in Monts:

We begonnen onze vakantie in het gloednieuwe Family Park, dat nog maar enkele weken geopend was nadat het van locatie veranderd was. Tot en met 2019 was het te vinden in Saint-Martin-le-Beau, maar Family Park verhuisde naar het voormalige Parc de la Récréation in Monts, zo’n 35 kilometer van haar originele locatie.

De grootste reden van ons bezoek was de nieuwe blikvanger Gold Rush, een Four Man Bob gebouwd door Zierer die hier aan zijn 9ste leven begon na onder andere nog in Movie Park Germany, Alton Towers, Flamingo Land en Loundoun Castle te hebben gestaan. De achtbaan was al meer dan 10 jaar buiten gebruik, dus het was dan ook een erg grote en aangename verrassing toen Family Park aankondigde deze attractie gekocht te hebben.

Helaas voor ons was de attractie gesloten tijdens ons bezoek wegens een incident enkele dagen ervoor. Uiteindelijk bleken we één dag te vroeg te zijn geweest, want de dag erna ging de rollercoaster opnieuw open voor het publiek.

L’Île aux Géants:

Onze volgende stop bracht ons bij L’Île aux Géants, wat een van de goedkoopste pretparken moet zijn geweest die we ooit bezocht hebben. Kinderen betalen slechts 10 euro om binnen te mogen, maar voor volwassenen is het zelfs nog goedkoper, want zij hoeven slechts 2 euro per persoon te betalen! Hiervoor krijg je maar liefst twee roze rollercoasters in de plaats en een heleboel springkastelen! Ohja, dit pretpark is trouwens in hetzelfde dorp gelegen als Futuroscope, een ideale combinatie dus om te maken.