Wiegand stelt nieuwe CoasterKart voor

De Duitse bouwer Wiegand heeft een nieuw attractietype voorgesteld, de CoasterKart. De nieuwe attractie is een combinatie van hun bekende Alpine Coaster en het Bobkart type. Wiegand heeft alvast een testbaan opgesteld om potentiële kopers te overtuigen.

 

Wiegand presenteerde met de CoasterKart een nieuw attractietype. De attractie is een combinatie geworden van de Alpine Coaster, die in vele skigebieden te vinden is, en de Bobkart, die we dan weer kennen van de Maximus’ Blitz Bahn in Toverland.

In de CoasterKart is er telkens plaats voor twee personen. Aan de hand van een lineaire inductie motor (LIM) kan de passagier met een gaspedaal zelf de snelheid bepalen. De CoasterKart is dus niet afhankelijk van een hoogteverschil. De CoasterKart heeft dezelfde type elementen die we ook van de Alpine Coaster kennen nl. bochten, heuvels, over- en onderdoorgangen, etc. De nieuwe attractie heeft een theoretische capaciteit van 500 personen per uur. Wiegand biedt ook de mogelijkheid om twee banen naast elkaar te plaatsen en zo de race ervaring te vergroten.

Wiegand heeft ook al een eerste exemplaar verkocht. Dit zal worden gebouwd in het Rowdy Bear Ridge Adventure Park, Pigeon Forge, Tennessee. Potentiële kopers kunnen terecht in Rasdorf, Duitsland waar Wiegand een testopstelling heeft staan.

 

 

Bron: Blooloop en Wiegand
Foto’s: Wiegand