Uitgelicht: Star Trek: Operation Enterprise – Movie Park Germany

Star Trek: Operation Enterprise is de nieuwste achtbaan van het Duitse Movie Park Germany en is meteen de blikvanger wanneer men het park betreed. Deze achtbaan staat volledig in het teken van de TV serie Star Trek: The Next Generation en bezoekers gaan mee op missie.

 

 

De blikvanger van Movie Park Germany is sinds 2017 ongetwijfeld Star Trek: Operation Enterprise. Deze achtbaan, gebouwd door Mack Rides, ziet men al staan vanaf men het park binnen wandelt. Maar vergis je niet de wachtrij ligt ergens anders in het park.

Voor de wachtrij van deze achtbaan werd het oude filmmuseum omgebouwd. In de wachtrij doorloopt men enkele voorshows, zoals het opbeamen naar het ruimtetuig en een briefing van de commandant. Je gaat als het ware mee op missie met de crew.

De rit begint met een triple lancering, waarbij je bij de achterwaartse lancering een 40 meter hoge Twisted Spike op gaat. Verder zal je tijdens de rit drie inversies ervaren, een Immelman, Heartline Roll en Zero-G Roll.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 40 meter, een lengte van 720 meter en een topsnelheid van 90 km/h. Over de achtbaan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 20 personen. De minimumlengte voor een ritje is 1,30 meter.