Sfeerverslag: Walibi Belgium – 01 juli 2020

Woensdag 1 juli 2020, een iconische dag voor Belgische pretparkfans. Vandaag openen namelijk de Belgische pretparken de deuren na een enorm lange winterstop. Vanwege het coronavirus werd de seizoensopening meermaals uitgesteld en zagen we het volledige voorjaar in het water vallen. Nu kunnen de parken weer openen, al is het wel met een heleboel maatregelen. Frederik en ikzelf gingen op de eerste dag van het seizoen naar Walibi Belgium om te kijken wat er afgelopen winter veranderd is en hoe het park omgaat met de coronamaatregelen.

 

We kwamen rond openingstijd aan bij de ingang van het park. Op de parking viel het meteen op dat er enorm veel medewerkers stonden die je de juiste kant op stuurden. Ook als je je naar de ingang begeeft, staan er tal van medewerkers om de bezoekersstroom te controleren. Er wordt op voorhand gevraagd of iedereen een reservering heeft en op de parking is met touwen een lange wachtrij aangelegd. Daarna word je door een personeelslid naar een bepaalde rij gestuurd en kan je vlotjes naar binnen.

 

Aan de ingang vielen al meteen de eerste vernieuwingen op. Het grote Walibi-logo boven de ingang is tegenwoordig zonder mascotte. Ook het beeld van de mascotte aan de ingang is vervangen door een bloemenperk. Daarnaast zijn ook de coronamaatregelen meteen duidelijk. In het hele park geldt eenrichtingsverkeer en bij souvenirwinkels zijn wachtrijen aangelegd en mogen slechts een beperkt aantal mensen naar binnen.

 

Wij begaven ons, net zoals iedereen, eerst richting Karma World. We begonnen onze dag met een ritje op Popcorn Revenge. Elke grote attractie heeft tegenwoordig een personeelslid voor de ingang. Je bent verplicht je handen te desinfecteren bij het betreden van de wachtrij en voor je instapt in de attractie. Ook aan de uitgang staan handgeldispensers. Mondmaskers zijn verplicht in de attracties en ook in overdekte wachtrijen, zoals hier. Na slechts enkele minuten geduld te hebben, konden we instappen in ons karretje. Vanwege de coronamaatregelen krijgt ieder gezelschap zijn eigen voertuig.

 

Na ons ritje in de leuke Popcorn Revenge liepen we verder door het park. Psyké Underground was de eerste achtbaan die ons mocht verwachten. Het deed deugd om na zo een lange tijd eindelijk weer ritjes te kunnen maken in de coasters van mijn thuispark. Voor zij die het zich zouden afvragen,  mondmaskers blijven goed zitten tijdens een ritje op een achtbaan.

 

We liepen verder door het park en kwamen bij Tiki-Waka. Het was nog erg rustig in het park, dus besloten we een ritje te maken. Vanuit de attractie kregen we een goed zicht op de werf van de nieuwe megacoaster en zagen we ook dat de eerste onderdelen inmiddels toegekomen waren in het park.

 

Vanwege de coronamaatregelen blijven enkele attracties gesloten. De Gold River Adventure, Dragon Boats en Tiki Trail zijn momenteel niet toegankelijk. Challenge of Tutankhamon kampte op dit moment met een kleine technische storing. De volgende attractie die we een bezoekje gaven was Dalton Terror. Of toch, ik alleen, aangezien het niet het favoriete attractietype is van Frederik. Ook hier trad er helaas net een storing op toen ik in de wachtrij stond. Vanwege de maatregelen kon ik de rij niet verlaten, dus bleef ik geduldig wachten terwijl Frederik al een rondje Calamity Mine deed. Gelukkig was de storing snel verholpen en kon ik plaatsnemen in één van mijn favoriete droptorens. Ook hier krijgt elk gezelschap trouwens zijn eigen gondel en worden ze niet meer opgevuld.

 

Na mijn ritje in Dalton Terror gingen we samen nog eens richting Calamity Mine. Opvallend is dat ze niet de gewone wachtrij gebruiken, maar wel de wachtrij van met Halloween, die boven het station loopt. Deze is verlengd met dranghekken en slingert over het volledige plein. Ook de wachtrij van verschillende andere attracties zoals Vampire, Weerwolf, Tiki-Waka en Dalton Terror is verlengd zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Daarnaast viel het op dat ze het volledige rotswerk van de attractie een grondige vernieuwing hebben gegeven, waardoor Calamity Mine er weer stralend uitziet. Ook uit deze attractie heb je trouwens een goed zicht op de bouwwerf van de nieuwe coaster.

 

Vanwege het eenrichtingsverkeer in het park konden we van deze kant niet naar Flash Back. We vroegen ons af of we wel naar Pulsar konden en hiervoor heeft men gelukkig een oplossing bedacht. Op dit deel wordt namelijk het pad in twee verdeeld om eenrichtingsverkeer toch te garanderen. Zo genoten we na een zeer korte wachttijd plaatsnemen in mijn favoriete achtbaan van het park.

 

Een andere favoriet van mij is Weerwolf. Ondanks dat hij de laatste jaren een beetje ruw wordt, blijf ik het een geweldige achtbaan vinden. We kozen onze plek bewust in het midden van het karretje,  zodat je niet op de wielen zit, en genoten van de rit. Het viel ons ook op dat ze voor ons de trein volledig ontsmet hadden en hem een leeg rondje lieten rijden. Dit doen ze bij elke attractie verschillende keren doorheen de dag, wat een erg goede maatregel is.

 

We besloten iets te gaan eten en aangezien we net terug bij de ingang waren, was de keuze voor een mitraillette snel gemaakt. Daarna begonnen we aan ons tweede rondje doorheen het park. Cobra sloegen we over en voor Radja River was het iets te koud, dus maakten we nog een ritje op Popcorn Revenge. Het begon net vrij hevig te regenen, dus de keuze voor nog een ritje was snel gemaakt.

 

Fun Pilot, die sinds vorig jaar nieuw is, hadden we vandaag nog niet gedaan, dus kwam nu aan de beurt. Overigens valt het op dat men in Walibi Belgium geen lege plekken in de achtbaantrein laat, maar alles redelijk goed opvult. Enkel single rider wachtrijen blijven gesloten. Geen slecht idee vind ik persoonlijk, want mondmaskers zijn toch verplicht. Bovendien verlies je zo niet te veel capaciteit.

 

We schoven aan in de wachtrij voor nog een ritje op Tiki-Waka. Helaas viel hij net in storing en werd de wachtrij na ongeveer een kwartiertje geëvacueerd. Tutankhamon was inmiddels wel weer open, dus liepen we daar naar binnen. Helaas werkte de attractie niet volledig, want sommige van de bewegende effecten en animatronics stonden stil.

 

Walibi Belgium heeft sinds dit jaar een gloednieuwe 4D-film. Los Banditos 4D vervangt de vorige film met de oude Walibi-mascotte. Deze film draaide vroeger in Comics Station Antwerp, maar in Walibi vind ik de film persoonlijk minder passen. Hij spreekt mij een stuk minder aan de oude film en ook de effecten zijn karig, al zal het voor kinderen zeker een leuke toevoeging zijn.

 

Het was niet druk in het park en we besloten nog een rondje te maken op de woodie van het park, Weerwolf. Ook hier heeft men afgelopen winter niet stilgezeten. Het station heeft een nieuw likje verf gekregen, waardoor het er opnieuw erg fris uitziet.

 

We begonnen aan ons derde rondje door het park met als hoofddoel Flash Back. Omdat het zo rustig was, maakten we nog een ritje in Fun Pilot en ook Psyké Underground kwam opnieuw aan de beurt. Verder viel het in de kinderzone op dat alle figuren van de oude mascottes zijn weggehaald en sommige attracties een nieuwe naam hebben.

 

Vanwege het eenrichtingsverkeer mochten we echter niet van de uitgang van Psyké Underground naar Flash Back, waardoor het heel moeilijk is om bij de log flume van het park te geraken. In plaats daarvan schoven we nog eens aan voor Tiki-Waka.

 

De weergoden waren ons vandaag helaas niet goed gezind. Het was niet echt warm en het bleef ook niet droog. Ook nu weer viel de regen goed uit de lucht, waardoor we even gingen schuilen en Frederik besloot een uurtje vroeger naar huis te gaan. Ik wachtte even tot de bui voorbij was en besloot daarna de attracties in cowboydorp nog een tweede rondje te geven. Ik begon met Calamity Mine en liep daarna door naar Dalton Terror.

 

Ik had nog een beetje tijd over en liep rond het park om een kijkje te nemen bij Flash Back. Het was er erg rustig, waardoor het duidelijk was dat niet veel mensen hun weg naar hier vinden. Ik was overigens wel enorm blij om te zien dat Walibi de attractie gedeeltelijk onder handen heeft genomen. Verschillende delen hebben een nieuw likje verf gekregen en ook de effecten bij de eerste drop doen het weer.

 

Na mijn ritje Flashback zag ik dat Pulsar nog open was, waardoor de keuze voor een extra ritje snel gemaakt was. Ik zat in de laatste boot van de dag en de geweldige operatoren van Walibi besloten hem na de rit nog een tweede keer te starten. Fantastisch om te zien hoe Walibi dit soort kleine, klantvriendelijke dingen steeds meer doet.

 

De dag zat erop en ik begaf mij naar de uitgang van het park. Ik heb een heel leuke dag gehad en ben aangenaam verrast te zien dat Walibi Belgium afgelopen winter niet stilgezeten heeft. Verschillende zaken in het park zijn opgeknapt en de vorderingen van de nieuwe achtbaan zijn in volle gang, waar wij als fans natuurlijk enorm gelukkig van worden. Daarnaast ben ik ook heel blij om te zien dat er kosten noch moeite gespaard is bij de strijd tegen het coronavirus. Het park heeft voldoende sterke maatregelen genomen om iedereen een veilige dag te bieden en op diverse plaatsen staat personeel om de gasten op de regels te wijzen. Af en toe zijn er helaas mensen die denken dat de regels voor hen niet gelden, maar daar kan het park natuurlijk weinig aan doen. Ik kijk alvast uit naar mijn volgende bezoekje aan Walibi Belgium!