Fotoalbum: Seoul Land – juni 2019

Nu de parken stilaan weer heropenden na de corona crisis, hebben we nog niet veel recente fotoalbums, maar blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. Heel wat grote parken alsook de kleintjes werden niet overgeslagen!

 

Seoul Land:

Seoul Land is gelegen in Kwachon-si in de Zuid-Koreaanse provincie Kyonggi-do. Het park heeft 5 rollercoasters die alle gebouwd werden in de jaren tachtig en negentig en hiermee heeft Seoul Land de meeste achtbanen van alle Zuid-Koreaanse parken.

Black Hole 2000 is een dubbele corkscrew rollercoaster met een snelheid van 85 km/u en een hoogte van 34,7 meter. Een andere achtbaan die eveneens twee maal overkop gaat, maar dan met loopings in plaats van kurkentrekkers, is Columbia Double Loop Coaster. Deze heeft een hoogte van 32 meter en bereikt een snelheid van 85 km/u. Andere achtbanen in het park zijn Crazy Mouse en de kinderachtbanen Tikitoc Train en Tobot Train.

Verder heeft dit park een Eurosat-bal in haar park staat, maar dan zonder de bekende achtbaan er in. Er is een polyp en een dubbel loopingschip. Verder zijn er nog verschillende carrousels en draaimolens. Er is ook een attractie die je meermaals overkop brengt via een verticale ovaal. Een vrijevaltoren en top spin zijn eveneens aanwezig en uiteraard ook nog een heleboel andere attracties.