Fotoalbum: Six Flags Over Texas – juni 2017

Het coronavirus wist de wereld op korte termijn erg hard te veranderen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer reizen als nooit tevoren, maar ondertussen blikken we graag terug op de verschillende reizen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn geweest. Vandaag gaan we op pad met Rudy en nemen we jullie mee op reis naar een overzeese bestemming.

 

Six Flags Over Texas:

Six Flags Over Texas ligt zoals de naam doet vermoeden in de Amerikaanse staat Texas. Het park bevat 14 rollercoasters en heel wat leuke attracties zoals een vrijevaltoren, starflyer, skydive, verschillende waterattracties en een aantal leuke thrillrides en familierides.

Een van de spectaculairste rollercoasters van het park is de Hyper Coaster Titan die gebouwd werd door Giovanola. Deze is 74,7 meter hoog en bereikt een snelheid van 136,8 km/u. Shock Wave is een dubbele looping coaster van Schwarzkopf en Mr. Freeze Reverse Blast is een gelanceerde shuttle coaster van Premier Rides.

New Texas Giant is de eerste rollercoaster die RMC bouwde, het gaat om een hybride achtbaan van 46,6 meter hoog en met een snelheid van 104,6 km/u. La Vibora is een zeldzame Bobsled Coaster van Intamin, hier werden er maar 5 van gebouwd en er zijn er nog exact 2 in werking. Judge Roy Scream is een houten achtbaan, Joker een 4D Coaster van S&S en Batman The Ride een Inverted Coaster van B&M.