Fotoalbum: Himeji Central Park – oktober 2019

Het coronavirus wist de wereld op korte termijn erg hard te veranderen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer reizen als nooit tevoren, maar ondertussen blikken we graag terug op de verschillende reizen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn geweest. Vandaag gaan we op pad met Rudy en nemen we jullie mee op reis naar een overzeese bestemming.

 

Himeji Central Park is een Japans pretpark gelegen in Himeji in de regio Hyōgo. Het pretpark heeft 5 rollercoasters waarvan Diavlo de bekendste is. Dit is een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Deze heeft de Batman lay-out waarvan er 12 exemplaren gebouwd werden.

Een andere grote achtbaan van het park is Hurricane, een looping coaster van de Japanse fabrikant Togo die 1 looping en 2 kurkentrekkers bevat. Camelback Jetcoaster is een grote familiecoaster van de Japanse fabrikant Senyo Kogyo die meer dan een kilometer lang is en een snelheid bereikt van 65 km/u. Labyrinth is ook een familiecoaster, maar deze keer van de andere Japanse fabrikant Meisho Amusement Machines en afsluiten doen we met Imorinth, dit is een kleine kinderachtbaan van Pinfari.

Verder heeft het park ook een groot reuzenrad en een unieke eerste generatie vrijevaltoren van Intamin, waarbij de bezoekers naar beneden vallen in een bakje. Op het einde van de val is er in plaats van het klassieke remmechanisme, een horizontale uitloopstrook.