Fotoverslag: Op wereldreis naar Essel World in India

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Zolex Robin mee op reis door India. Ditmaal bezoeken we Essel World. Essel World is een groot resort in de regio Maharashtra dat naast het pretpark ook een waterpark heeft met Water Kingdom.

Het pretpark heeft 5 rollercoasters, waarvan de meeste gebouwd werden in de jaren negentig. Zipper Dipper is een hele bijzondere achtbaan voor Indië, want het is een van de twee houten achtbanen dat het land rijk is. Met Hoola Loop hebben ze ook een looping coaster in huis en Zyclone is een vrij gelijkaardige achtbaan, maar dan zonder looping en is daarmee dus meer op de families gericht.

Natuurlijk mogen we ook Aqua Dive niet vergeten. Dit is een soort van watercoaster die gebouwd werd door de Indische fabrikant Bombay Amusement Ride. Verder zijn er nog verschillende attracties die wij hier in Europa niet kennen.