Fotoreeks Rusland – Wonder Island

Tijdens deze tijden van corona blikken we graag terug op leuke reizen die de afgelopen jaren gemaakt werden. In 2014 trokken Rudy, Hilde, Wim en André er op uit naar Rusland om daar de parkjes te gaan verkennen. De leuke foto’s die ze trokken willen we graag met jullie delen.

 

Sint-Petersburg is een grote stad, dus ook hier verbleef het gezelschap meerdere dagen. Gisteren hadden we al de foto’s gedeeld van de kleinere parkjes in de stad. Vandaag komt het hoofdgerecht met Divo Ostrov, ook wel beter gekend onder de naam Wonder Island.

 

Divo Ostrov – Wonder Island:

In 2014 bezocht Rudy en André het Russische pretpark Диво Остров gelegen in Sint-Petersburg, vertaald naar onze letters is dat Divo Ostrov, maar het park is ook wel beter gekend onder haar Engelse naam Wonder Island. Tijdens hun bezoek stonden er 3 achtbanen.

Afterburner is een Screaming Squirrel van S&S Sansei Technologies, die we onder andere kennen van Sequoia Magic Loop in Gardaland. Whirl Wind Looping Coaster is een oude looping coaster van Vekoma. Big Roller Coaster is een custom coaster die ontworpen werd door Schwarzkopf en een snelheid behaalt van 87 km/u.

Ondertussen heeft Afterburner het park verlaten, maar zijn er wel twee nieuwe rollercoasters in het park bijgekomen. Het gaat om Velikolukskiy Myasokombinat, dit is een Blue Fire kloon uit Europa-Park. Dat wil zeggen dat het een gelanceerde achtbaan is die 4 keer overkop gaat, een hoogte heeft van 37,8 meter en een snelheid behaalt van 100 km/u.

Daarnaast is er dus ook nog een tweede nieuwe achtbaan bijgekomen en deze heeft de originele naam gekregen Velikolukskiy Myasokombinat-2. Dit is een 10-looper achtbaan van Intamin zoals we kennen van Altair in Cinecittà World in Italië. De achtbaan gaat dus 10 keer overkop op het parcours van 875 meter. Daarnaast heeft deze een snelheid van 85 km/u en is deze 33 meter hoog.