Onbegrijpelijk: De Lijn stopt niet meer bij Bobbejaanland

Er is onbegrijpelijk nieuws naar buiten gekomen over het openbaar vervoer. De bussen van de vervoersmaatschappij De Lijn gaan niet meer stoppen bij Bobbejaanland, dat is te lezen in de landelijke media. Volgens De Lijn rijden er te weinig bussen per jaar voor de dienstverlening in stand te houden, maar Bobbejaanland en de gemeente Kasterlee reageren misnoegd.

 

Wie met het openbaar vervoer een dagje plezier wou beleven in Bobbejaanland, moest tot nu toe al een behoorlijk lange reis maken en vaak verschillende keren overstappen. Deze onderneming wordt door de openbaarvervoermaatschappij De Lijn nu nog laster gemaakt. Het bedrijf schrapt voor ongekende redenen de lijn af die stopte bij ‘het plezantste land’.

Tot nog toe was er een rechtstreekse buslijn van het station van Herentals tot Bobbejaanland. Veel bezoekers van het park kwamen dan met treinen of andere bussen van over heel het land naar het station, om daar voor de laatste keer over te stappen. Nu zal de busdienst worden afgeschaft. Bezoekers dienen dan de gewone buslijnen te nemen die niet meer tot in Bobbejaanland rijden, waardoor bezoekers langs een gevaarlijke weg een heel eind zullen moeten wandelen.

De burgemeester van Kasterlee, Ward Kennes (CD&V), reageert boos op het nieuws: “De mensen stappen daar af aan de rand van de weg naast het bos. Ze moeten daar dan over fietspaden wandelen die we nog aan het aanleggen zijn”. Een onveilige situatie voor kinderen of ouders met kinderwagens vind Kennes. “Bovendien staan ze daar in het donker langs de rand van het bos.”

Ook directeur van Bobbejaanland, Yves Peeters, reageert misnoegd. Hij hoopt dat er alsnog een oplossing gevonden kan worden voordat het nieuwe seizoen op 4 april van start gaat. Volgens hem nam de populariteit van het openbaar vervoer de afgelopen jaren net toe.

 

 

Bron: vrt