Liseberg presenteert het virtuele wachtrijsysteem van de volgende generatie

Dit voorjaar opent het Zweedse pretpark Liseberg de nieuwe Dark Ride Underland. Voor een ritje hoeven bezoekers niet in een fysieke wachtrij te gaan staan. In plaats daarvan lanceert Liseberg een nieuw en virtueel wachtrijsysteem.

 

De nieuwe Dark Ride Underland, gelegen in het kindergebied Rabbit Land, neemt bezoekers mee in de wonderlijke en ondergrondse wereld van de Liseberg-konijnen. Het is de eerste Dark Ride die Liseberg in 50 jaar heeft gebouwd. De attractie is goed voor een investering van zo’n 14 miljoen euro.

Nieuwe attracties staan meestal gelijk aan lange rijen. Liseberg presenteert daarom een digitaal programma met daarop een virtueel wachtrijsysteem. Het systeem zal beschikbaar zijn in de Liseberg-app of op de website van het pretpark zelf.

“Lange rijen zijn een uitdaging in onze sector”, zegt Andreas Andersen, CEO en president van Liseberg. “We hebben een uitgebreid Express Pass programma, maar dit is het eerste echte virtuele wachtrijsysteem dat we in het park zullen presenteren.”

De voordelen zijn talrijk, zowel voor Liseberg als voor de gasten. In plaats van vast te zitten in een fysieke wachtrij registreren bezoekers zich in de app en krijgen ze het eerste beschikbare tijdslot voor de rit. Kinderen kunnen spelen in de aangrenzende speeltuin of iets anders beleven in het park terwijl ze wachten.

De oplossing, ontwikkeld door Liseberg en het digitale bureau Creuna, is op maat gemaakt voor Liseberg en is volgens het park de nieuwste generatie van virtuele wachtrijsystemen.

“Wij geloven dat we door digitale oplossingen te integreren meer waarde kunnen creëren voor onze gasten”, zegt Andreas Andersen. “Het is een complex systeem dat we deze zomer zullen testen, en als alles volgens plan verloopt, zien we een mogelijkheid om de oplossing toe te passen op andere populaire attracties in het park.”

Het virtuele wachtrijsysteem zal beschikbaar zijn vanaf eind april, bij de start van het openingsseizoen.

 

 

 

Bron: mynewsdesk.com