Thomas, Michael en Ann-Kathrin Mack van Europa-Park onderscheiden als ‘Hotelier van het Jaar’

Maandagavond mochten Thomas, Michael en Ann-Kathrin Mack de in Duitsland gerenommeerde prijs voor ‘Hotelier van het Jaar’ in Berlijn in ontvangst nemen. De jury prees de visie en de moed om het huidige aanbod met een zesde hotel en een mega-waterpark uit te breiden en daarmee een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Europa-Park toe te voegen.

 

Thomas, Michael en Ann-Kathrin vormen de achtste generatie van de ondernemersfamilie Mack. Bouwde de eerste generatie in 1780 nog postkoetsen, de huidige heeft de verantwoording over meer dan 4.100 medewerkers die werkzaam zijn in het attractiepark, het waterpark en verblijfsaccommodatie. Gasten kunnen intussen verblijven in zes themahotels en op een uitgebreid Camp Resort. Met 5.800 bedden beschikt Europa-Park nu over Duitslands grootste hotel resort met ook nog eens het grootste restaurantbedrijf op één locatie.

 

In mei 2019 opende de familie Mack het zesde themahotel: ‘Krønasår’. Dit hotel is gethematiseerd als een natuurhistorisch museum en hiervoor is een fantasierijk verhaal ontwikkeld.  In de lobby, restaurants en gangen staan meerdere artefacten en de kamers zijn ingericht als studeerkamers. Het hotel is met een brug verbonden met de Waterwereld ‘Rulantica’. Op 28 november 2019 opende dit mega-waterpark met een oppervlakte van 40.000 m2 en 25 waterattracties, waaronder 17 glijbanen. De beide projecten samen vergden een investering van ongeveer 200 miljoen Euro en moeten de positie van Europa-Park als kortverblijf-bestemming versterken. Met dit tweede park wordt het aanbod ook interessanter voor gasten van verder weg.

 

Thomas Mack: “We zijn ontzettend blij om met deze onderscheiding in de voetsporen van onze vader te treden die deze prijs in 2000 ontving. Dit was ons nooit gelukt zonder onze familie en de steun van een geweldig team en sterke partners. We zullen er alles aan doen om het succes van Europa-Park voort te zetten’. De titel ‘Hotelier van het Jaar’ wordt sinds 1990 jaarlijks vergeven door het vakblad ‘Allgemeine Hotel-und Gastronomie-Zeitung’.

 

Europa-Park wordt op dit moment geleid door de broers Roland en Jürgen Mack (de zevende generatie) en Michael en Thomas Mack: de zonen van Roland Mack. Ann-Kathrin, de dochter van Roland, is als architect voor het eerst betrokken bij de nieuwe projecten. De verschillende taken worden in fases overgedragen aan de achtste generatie. Europa-Park is voortgekomen uit moederbedrijf Mack Rides dat achtbanen en andere attracties produceert. Daarnaast zijn er meerdere dochterbedrijven op het vlak van media, entertainment en design die eveneens voor andere attractieparken werken. Indirect draagt Europa-Park enorm bij aan de werkgelegenheid in de regio: dit betreft circa 8.500 banen bij onder andere toeleveranciers, winkels en verblijfsaccommodaties.