Mega Coaster Blue Fire krijgt nieuw logo en sponsor in Europa-Park

De grote blauwe Mega Coaster Blue Fire zal dit jaar een nieuw logo en sponsor krijgen in het Duitse pretpark Europa-Park. Voorheen werd de baan gesponsord door Gazprom, een Russisch gasbedrijf, vanaf dit jaar wordt dit Nord Stream 2.

 

Mega Coaster Blue Fire zal dit jaar voorzien worden van een nieuw logo en krijgt een nieuwe sponsor. De vorige sponsor Gazprom wordt vervangen door Nord Stream 2. Nord Stream 2 is een pijpleiding die gas moet vervoeren van Rusland naar Duitsland.  Deze is een aanvulling op de pijpleiding Nord Stream die sinds 2011 in gebruik is.

De nieuwe sponsor blijft dus te maken hebben met gas, wat ook terugkomt bij de lancering van de achtbaan, waar alles begint met een gasexplosie. In de dome, aan het begin van de wachtrij, zal men vanaf dit voorjaar op LED schermen kunnen ontdekken hoe Nord Stream werkt. In een acht minuten durende animatie duik je onder water in de Oostzee en ben je getuige van de bouw van het buitengewone infrastructurele project Nord Stream 2.

 

Blue Fire Megacoaster

Blue Fire Megacoaster is aan gelanceerde achtbaan gebouwd door Mack Rides. Deze achtbaan opende in 2009. Blue Fire is 38 meter hoog en 1056 meter lang. De lancering brengt je naar een topsnelheid van 100 km/h. In de rit zitten vier inversies verwerkt. De eerste is een 32 meter hoge looping, verder beleef je een Twisted Horseshoe Roll en In-Line Twist.

 

 

Bron en foto: Europa-Park