Droevig nieuws: Erlebnispark Ziegenhagen werd gesloten

Het Duitse pretpark Erlebnispark Ziegenhagen liet in een persbericht weten dat het park de deuren moest sluiten. De reden hiervoor is de opzeg van het huurcontract door de eigenaar. Zo komt er na 50 jaar een einde aan het bestaan.

 

Het Duitse pretpark Erlebnispark Ziegenhagen liet weten dat het park dit jaar niet meer kan heropenen. Het park opende de deuren in 1968 maar twee jaar geleden werd het opgekocht door Michael Stolzenberg. Deze Michael had heel wat plannen met het park, zoals de uitbouw van een traumatherapiecentrum voor kinderen. Hiervoor zou hij het park willen kopen van de eigenaar, zijn stiefvader. Maar het ontbrak hem op dat ogenblik aan de nodige middelen. Daarom besloot hij het park te pachten.

Wanneer het park onder leiding kwam van Michael verdwenen de dieren uit het park, maar begon hij met het opknappen van de bestaande attracties. Hij investeerde naar eigen zeggen zo’n 40.000 euro in het park. Bij de heropening in 2018 verlaagde hij ook de toegangsprijs, maar sloot het seizoen af met verlies.

Eind 2019 besliste de eigenaar om het park niet langer te verhuren, maar te koop te zetten, waardoor het nu de deuren heeft moeten sluiten. De eigenaar hoopt momenteel een koper te vinden die ooit het park kan heropenen. Deze hoopt hij te vinden bij een familie die al ervaring heeft in de sector of een kermisexploitant.

 

 

 

Bron en foto’s: Erlebnispark Ziegenhagen