Zaterdag 28 maart begint het nieuwe seizoen van Gardaland Resort met heel veel nieuwtjes

Gardaland Resort maakt zich op voor de opening van een nieuw seizoen vol fantastische nieuwtjes; sterk door haar lange ervaring en haar prestigieuze positie binnen de Merlin Entertainmentsgroep – het tweede amusementsbedrijf ter wereld – toont Gardaland eens te meer aan in staat te zijn tot voortdurende vernieuwing, te beantwoorden aan de behoeften van verschillende bezoekersdoelgroepen en steeds onvergetelijker ervaringen te bieden.

 

Het officiële startschot voor het nieuwe seizoen wordt zaterdag 28 maart 2020 gegeven met de opening van heel Gardaland Resort, met Amusementspark, de drie themahotels en Gardaland SEA LIFE Aquarium die er klaar voor zijn de gasten te ontvangen voor een jaar vol entertainment.

Dankzij een speciale vooropening, exclusief bedacht en gewijd aan de allerkleinsten, zijn – ter ere van het evenement Prezzemolo & Friends – enkele gebieden van het Park toegankelijk in de weekenden van 14-15 en 21-22 maart.

Op deze data is het park speciaal voor kinderen open met toegang tot de attracties voor de jonge bezoeker, in het bijzonder Peppa Pig Land, Fantasy Kingdom, Prezzemolo Land, Prezzemolo Magic Village, area Medioevale en Foresta Incantata. Verder zijn er ook vier Adventure-attracties open: Magic House, Jungle Rapids, Mammut en Blue Tornado. Gezinnen kunnen deze vier onvergetelijke dagen genieten van de leukste live shows, schitterende voorstellingen, terugkerende animaties en spannende Meet & Greets met Prezzemolo, Peppa & Friends, Po en de 44 Cats.

De belangrijkste nieuwtjes van het nieuwe seizoen 2020 voor de gasten van Gardaland Park zijn de Meet&Greets met de bij de jonge bezoekers zo geliefde personages, zoals de 44 CATS Rock Show, de adembenemende shows als Gardaland Awards – Life is a movie, tot de spectaculaire effecten uit 4D-films met Wonder Woman – The 4D experience en special effects met waterspelen met Aqua Fantasia – Verhalen van water, licht en kleuren.

 

Het nieuwtje waar de allerkleinsten zich waarschijnlijk het meest op verheugen, is hoogstwaarschijnlijk de komst naar Gardaland van de 44 Cats! Lampo, Milady, Pilou en Meatball – de grappige hoofdrolspelers van een van de populairste TV-series voor kinderen in Italië – treden live op in de 44 Cats Rock Show, een show die je niet mag missen en waarbij alle kinderen en hun families meezingen en dansen op de noten van hun beroemdste liedjes zoals Nonna Pina, Le tagliatelle en de 44 Cats De serie. De show is drie keer per dag te bewonderen in Arena Hawaii.

 

Voor een meer volwassen publiek met een passie voor film en op zoek naar steeds meeslepender ervaringen, biedt Gardaland Wonder Woman – The 4D Experience. In afwachting van het tweede hoofdstuk van de sage, die in juni 2020 in de bioscoop verwacht wordt, katapulteert deze superspannende film – versterkt door buitengewone special effects en het gebruik van een speciale bril – de kijkers in de avontuurlijke wereld van de beroemdste Amazone uit de filmwereld. Dankzij een speciale aanpassing van de film hebben de bezoekers van Gardaland het idee de avonturen van Diana in eigen persoon te beleven. Na samen met de Amerikaanse piloot Steve het eiland Paradiso te hebben verlaten, vecht je voor de bevrijding van de mensheid uit de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en om de vrede in de wereld van de mensen terug te brengen.

 

Op de planken van het Gardaland Theatre gaat er ook een nieuwe show van start: Gardaland Awards – Life is a movie, een nieuwe en fantastische live musical die meeneemt op reis door de filmwereld en alle cults van de geschiedenis opnieuw laat beleven: van Moulin Rouge en The Bodyguard tot La La Land. Live gezongen nummers, bijzondere special effects, spectaculaire decors, verrassende acrobatiek en geweldige choreografieën wachten de bezoekers voor een show van de bovenste plank.

 

Op het gebied van shows mag je ook Aqua Fantasia – Verhalen van water, licht en kleuren niet missen,  een uniek spektakel van dansende fonteinen dat meerdere keren per dag wordt opgevoerd op Piazza Ramses: de indrukwekkende waterstralen en bogen van verschillende kleuren die op het ritme van de muziek bewegen, spreken zo tot de verbeelding dat de bezoekers geboeid en ademloos zullen blijven staan kijken.

 

LEGOLAND® Water Park: het grote nieuws van 2020

 

Het belangrijkste en meest langverwachte nieuwtje van het seizoen is de opening, op 28 mei 2020, van LEGOLAND® Water Park Gardaland, het eerste LEGOLAND Water Park van Europa en het eerste ter wereld dat is aangelegd in een Park dat niet van het merk LEGOLAND is.

 

LEGOLAND Water Park Gardaland strekt zich uit over een gebied van 15 duizend vierkante meter en komt te liggen bij de gebieden Peppa Pig Land en Fantasy Kingdom, waardoor het toch al brede amusementsaanbod voor kinderen van alle leeftijden verder wordt verbreed; voor het plezier van vele jonge gezinnen uit Italië en daarbuiten.

 

Het wordt een Water Park opgebouwd uit miljoenen kleurrijke LEGO® steentjes, waar alle liefhebbers plezier kunnen maken en kunnen experimenteren met hun fantasie, waar kinderen interactieve spellen vinden en unieke ervaringen opdoen met het bouwen met LEGO, terwijl de ouders kunnen ontspannen op comfortabele ligbedden aan het zwembad of in de ruim opgezette paviljoens.

 

De ingang van het Water Park, die zich zal bevinden in het gebied waar eerst het theater PalaMagic stond, wordt fabelachtig, met een reusachtige poort in de vorm van een wit-blauwe boog die doet denken aan een grote watergolf.

 

Een van de attracties waar bezoekers de meeste belangstelling voor hebben zal zeker Miniland zijn, een ruim opgezet gebied met een honderdtal reconstructies van LEGO Models die in een schaal van 1:20 de beroemdste monumenten en symbolen van Italië voorstellen.

 

Miniland is opgebouwd uit wel vier miljoen negenhonderdduizend LEGO steentjes en onderverdeeld in zes clusters verspreid langs de oevers van de LEGO River Adventure en is te bezichtigen vanaf een opblaasbootje – die de bezoekers kunnen personaliseren met grote drijvende LEGO steentjes – of gewoon lopend te bezoeken, wat zal voelen als een fascinerende reis door Italië, helemaal opgebouwd uit LEGO steentjes. Een van de mooiste clusters is die van Venetië met de meest markante monumenten waaronder de Sint-Petersbasiliek en de Klokkentoren van San Marco, de cluster gewijd aan Rome met het Colosseum, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek en de cluster met de reproductie van de beroemdste monumenten van Italië, waaronder de Dom van Milaan en de Toren van Pisa. En binnen deze zes themagebieden is er ook een cluster gewijd aan Gardaland Resort met de populairste attracties, van de Boom van Prezzemolo tot de Escape from Atlantis tot het splinternieuwe Gardaland Magic Hotel.

 

Maar dat is nog niet alles, want LEGOLAND Water Park Gardaland heeft nog vele andere attracties voor het entertainment voor grote en kleine bezoekers. Er zijn dan ook verschillende thema-gebieden met veel kleurrijke glijbanen en watersproeispelen, zowel voor de allerkleinsten als voor de grotere kinderen, speciale zones voor creativiteit en om te bouwen met LEGO steentjes, DUPLO steentjes of met grote zachte bouwstenen, zwembaden en zones met ligbedden, ligstoelen, ruime paviljoens waar het hele gezin heerlijk kan ontspannen.

 

Dankzij het fantastische nieuwe LEGOLAND Water Park geeft Gardaland haar gasten een reden te meer om hun plezier in het Resort voort te zetten, met de mogelijkheid te overnachten in een van de drie fantastische themahotels – Gardaland Hotel, Adventure Hotel en het splinternieuwe Magic Hotel – en vesterkt hiermee nog verder haar positie als echte amusementsbestemming, een toeristische trekpleister om een paar dagen te verblijven om de vele en onvergetelijke ervaringen te beleven binnen de schitterende omlijsting van het Gardameer.

 

Gardaland SEA LIFE AQUARIUM: Interactieve oceaan en Nachten in het aquarium

 

Het nieuwtje van het jaar in Gardaland SEA LIFE Aquarium is Interactieve Oceaan, een volledig gerenoveerde zaal die voor de kleine gasten een originele, creatieve ervaring in petto heeft. Nadat ze de meest fascinerende zeedieren van het Aquarium hebben kunnen observeren, kunnen kinderen vissen op blaadjes tekenen of inkleuren, hun creatie in een scanner plaatsen en ze zo tot leven brengen in een groot virtueel aquarium dat op de wand wordt geprojecteerd.

 

Deze nieuwe interactieve activiteit maakt een bezoek aan het Aquarium nog leuker. Onze gasten beleven een memorabele ervaring, kinderen en hun familie kunnen nieuwe weetjes leren over de kleuren en vormen van vissen die de oceanen bevolken of leren hoe ze kunnen bijdragen aan de bescherming van de meest kwetsbare stukken zee, waaronder de koraalriffen.

 

Na het succes van het vorige seizoen zullen ook de Nachten in het Aquarium weer georganiseerd worden, een avontuurlijke gebeurtenis waarbij kinderen tussen de 8 en 12 jaar ‘s nachts het Aquarium bezoeken en, na een nachtelijke tour met een gids, blijven overnachten in de zaal met de Tropische Lagune, heel dicht bij de zeewezens in het aquarium van de roggen. Voor informatie en reserveringen: tel. 045 6449777 – infosealife@gardaland.it

 

Tot slot het zeeleeuwenaquarium, dat helemaal is vernieuwd en aangepast aan de behoeften van zijn drie bewoners. Bezoekers krijgen nu de kans deze dieren van nog dichterbij te bekijken: er wordt een glaswand geïnstalleerd op de rand van het bad, wat onze gasten de mogelijkheid biedt een korte wandeling te maken op het territorium van deze fascinerende exemplaren. Een echte belevenis met de zeeleeuwen wordt ook mogelijk gemaakt dankzij de introductie van een nieuwe activiteit waarbij de verzorgers de jongste bezoekers uitnodigen voor een actieve deelname aan de trainingen.

 

Gardaland Resort is open in de weekenden van 14-15 en 21-22 maart en dan van 28 maart tot 1 november en biedt interessante aankoopmogelijkheden voor combinatietickets voor toegang tot Gardaland Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium voor een heel bijzondere prijs.

 

Zoals altijd biedt Gardaland ook verschillende abonnementen, al vanaf € 49,00. Wie zijn abonnement verlengt vòòr 19 april kan gebruik maken van een korting van 5 euro op het abonnement (het Junior abonnement is hiervan uitgesloten) en kan deelnemen aan de wedstrijd “Abbonato rinnovato” waarbij elke week 1 fantastische LEGO® set en 1 verblijf voor 4 personen in het Gardaland Magic Hotel worden verloot. Bovendien heeft Gardaland vanaf dit jaar de Gardaland Club geïntroduceerd, het nieuwe exclusieve lidmaatschap – beschikbaar vanaf februari 2020 – met heel veel voordelen in Gardaland Resort voor het hele seizoen en toegang tot andere Europese LEGOLAND Parken. Ten opzichte van de abonnementen is de bijzonderheid van deze oplossingen dat ze automatisch worden verlengd met een maandelijkse betaling (minimaal 12 betalingen). Voor informatie www.gardaland.it.

 

In de Prezzemolo & Friends weekends is het Park open van 10 tot 17 uur en de prijs van een toegangskaartje, met Gardaland Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium, is 20 euro (voor iedereen). In de periode van 28 maart tot en met vrijdag 12 juni 2020 opent het Park om 10:00 uur met sluitingstijden variërend van 17:00 tot 19:00 uur. Van 14 juni tot en met 13 september zijn de openingstijden elke dag van 10.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie www.gardaland.it.