Condor in Walibi Holland krijgt gloednieuwe comfortabele treinen

Er is zeer goed nieuws naar buiten gekomen voor de fans van Walibi Holland. De hangende achtbaan Condor, die 5 keer overkop gaat, krijgt in 2021 gloednieuwe treinen. Het gaat om de nieuwe generatie treinen van Nederlandse fabrikant Vekoma, die zeer comfortabel zijn.

 

Condor is een hangende achtbaan die in 1994 gebouwd is door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan is een prototype van de Suspended Looping Coaster (SLC) die vandaag de dag al 42 keer gebouwd is over heel de wereld en die we ook kennen van de Vampire in Walibi Belgium.

De achtbanen staan helaas niet bekend om hun soepelheid en comfortabele ritten. Zeker bij dit prototype is het niet altijd meer aangenaam om een ritje te maken. Tijdens de rit van 662 meter lang krijgen de inzittende naast de 5 inversies ook heel wat rake klappen te verduren.

Daarom heeft Walibi Holland nu besloten om nieuwe treinen te voorzien op de 31 meter hoge achtbaan. Daardoor zullen de inzittende vanaf 2021 op een zeer comfortabele manier kunnen genieten van het ritje op Condor tegen snelheden van 80 km/u.

Themeparkfreaks testten deze nieuwe treinen reeds uit in verschillende Amerikaanse pretparken. Wij waren zeer onder de indruk van het comfort van deze treinen. Het gaat om treinen met heupbeugels in plaats van schouderbeugels, waardoor je hoofd niet meer tegen de beugels kan slaan tijdens de rit. De turbulentie tijdens de rit wordt door de treinen niet weggenomen, maar de ongemakken die bij de oude treinen kwamen kijken, verdwijnen volledig met de nieuwe.

Wij kijken alvast heel erg uit naar 2021 om terug volop te kunnen genieten van Condor. Wie niet kan wachten tot 2021, kan voorlopig nog de attractie ervaren met de oude treinen.

 

 

Bron + Foto: Walibi Holland