Fotoalbum: Gröna Lund – augustus 2019

Gröna Lund is een compact stadspark met veel attracties in Stockholm. Het pretpark is gelegen op een schiereiland in de stad en een prachtig uitzicht is te zien van uit de verschillende hoge attracties in het park. Alle attracties zijn door elkaar verweven en er is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare oppervlakte. Jetline is een echte Schwarzkopf klassieker en Twister is een extreem compacte familie houten achtbaan. In totaal heeft het pretpark 7 achtbanen waar er in 2021 nog een 8ste zal bijkomen met een Inverted Coaster van Bolliger & Mabillard. Het pretpark heeft ook verschillende hoge attracties waaronder een Star Flyer en 3 vrijevaltorens. De spectaculairste is Ikaros, een vrijevaltoren van 95 meter hoog waarbij de bezoekers met hun gezicht naar de grond naar beneden vallen. Insane is dan weer een spectaculaire 4D Coaster van Intamin waarbij de karretjes rond de horizontale as draaien waardoor de bezoekers overkop gaan tijdens de rit.