Klassieke Schwarzkopf-achtbaan Tsunami wordt afgebroken

De unieke Schwarzkopf-achtbaan Tsunami, te vinden in het Mexicaanse park Isla San Marcos Parque Temático, zal worden afgebroken. De Mexicaanse staat, welke eigenaar is van de baan, is al ruim 3 jaar bezig om de baan te verkopen. Spijtig genoeg lijkt dit niet te lukken, en zal de baan dus afgebroken worden.

 

Tsunami zag het levenslicht in 1986 onder de naam Thriller. De kermisachtbaan reisde rond op de Duitse kermis tot 1997, met een stop in 1996 in Gröna Lund Zweden. Vanaf 1998 kon je de baan vinden in Six Flags AstroWorld onder de naam Texas Tornado. In 2000 werd de baan gesloten, maar hij bleef wel in het park tot 2002.

Vanaf 2003 kon je de baan vinden in Six Flags Discovery Kingdom onder de naam Zonga. De baan had echter net zoals in AstroWorld veel last van storingen ondanks de aanpassingen door Premium rides. Daardoor ging ze buiten gebruik in 2005 en werd ze afgebroken in 2006.

Pas in 2008 werd de baan terug in gebruik genomen in Mexico onder de naam Tsunami. Daar sloot de baan echter in 2014. Er was nog een mogelijkheid waarbij de baan in 2016 zou opgebouwd worden in het Duitse Skyline Park, maar dat ging jammer genoeg niet door.

Hierdoor zal deze unieke 4 looper-achtbaan van Schwarzkopf dus verdwijnen. Hieronder kan u nog genieten van een onride.

 

Bron: Facebook Schwarzkopf  + Wikipedia

Foto : RCDB Montanarusa