Groot onderhoud voor attracties in Toverland

In het Nederlandse pretpark Toverland zijn twee attracties momenteel deels bedekt door een witte plastiek. Hieronder wordt hard gewerkt aan groot onderhoud. Het gaat om de houten achtbaan Troy en de waterattractie Expedition Zork.

 

Ook in het Nederlandse pretpark Toverland is het winterseizoen van start gegaan. Momenteel zijn enkel de twee indoorhallen geopend, Land Van Toos en Wunderwald. In de zone Wunderland kan je de waterattractie Expedition Zork terugvinden, die momenteel gesloten is voor een grote onderhoudsbeurt. Via een woordvoerder liet het park ons weten dat het hier gaat om een regulier gepland onderhoud. Als alles volgens verwachting verloopt, zal deze attractie heropenen op 4 december.

Ook in het Ithaka-gebied wordt een attractie onderworpen aan groot onderhoud. De houten achtbaan Troy, die sinds 2007 in het park staat, is eveneens deels overdekt met een wit zeil. Onder het witte zeil zijn werklieden hard aan het werk om een deel van de track te vervangen, in totaal 396 meter. De retracking gebeurt aan beide kanten van de baan, dus 198 meter links en rechts. Om de retracking uit te voeren worden van de acht lagen hout de twee bovenste lagen van de track vervangen, nadien komt de stalen rails er weer op. Van de gehele baan van 1077 meter is (inclusief het huidige onderhoud) de afgelopen jaren 797 meter opnieuw aangebracht. Momenteel wordt er gewerkt aan de 90° bocht en de horseshoe. Later, na de kerstvakantie, wordt aan de remsectie gewerkt.

Ook de treinen van Troy krijgen deze winter een opknapbeurt. Na de kerstvakantie zullen deze allebei van de baan gehaald worden en vindt er een inspectie plaats. Tevens worden de panelen aan de zijkanten vervangen door nieuwe exemplaren. De oude komen te koop in het winkeltje voor €100.

Het Ithaka-gebied is momenteel gesloten, maar zal heropenen tijdens de Magische Winterweken, die plaatsvinden van 21 december 2019 tot 5 januari 2020.

 

Foto’s: Simon De Bruy, Toverland

Bron: Toverland