Traditionele kwartjesmaand in ARTIS

De maand september staat al 167 jaar lang bekend ‘kwartjesmaand’ in ARTIS. Bij de oprichting van ARTIS in 1838 was het ARTIS-Park alleen toegankelijk voor leden van het Genootschap Natura Artis Magistra. Zij hadden als doel “Het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie”. Een aantal jaren later werd het park in de maand september opengesteld voor alle inwoners van Amsterdam tegen betaling van een kwartje zodat iedereen uitheemse diersoorten komen bekijken. De toeloop was zo groot, dat de kortingsmaand een jaarlijkse traditie werd en bekend kwam te staan als de ‘kwartjesmaand’ van ARTIS. Ook nu wordt deze traditie voortgezet om de toegankelijkheid van ARTIS te vergroten. De hele maand september kunnen bezoekers een kortingsvoucher downloaden via de website van ARTIS, www.artis.nl/septemberkorting. Op vertoon van deze voucher kun je aan de kassa een toegangskaart voor ARTIS kopen die een kwart in prijs verlaagd is.

 

Te doen in september

Luister dagelijks naar de dierverzorger vertelt. Hoor van de olifantenverzorgers hoe olifanten hun slurf gebruiken bij het eten en luister naar de  trompetgeluiden van de olifanten.

Volg in het weekend van 14 en 15 september de rondleiding ARTIS historie, erfgoed en monumenten, in het kader van de Open Monumentendagen. Ontdek dat het monument Wolvenhuis / Eik en Linden vroeger een herberg was waar je naast een biertje ook een dame op schoot kon krijgen. En dat de Heimans Eik, de oudste eik van Amsterdam, ook tot de monumenten behoort. 

Kom 22 september kijken naar de documentaire over de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn en loop aansluitend mee met de rondleiding over (bijna) uitgestorven diersoorten.

Of bekijk de voorstelling Netwerk Aarde in het ARTIS-Planetarium. Zie  waar onze planeet aarde ligt in het enorme heelal en hoe het een kwetsbaar klein bolletje lijkt. Een bol waarop alle met elkaar verbonden is; van de allerkleinste micro-organismen in onze bodem tot walvissen in de oceaan, en waar we goed voor moeten zorgen om een gezonde planeet voor toekomstige generaties achter te laten.

 

Prijzen in september

Bezoekers kunnen gebruik maken van de septemberkorting op vertoon van de kortingsvoucher. Deze is te downloaden via www.artis.nl/septemberkorting. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar is de toegangsprijs in september €15,50.  Bezoekers vanaf 10 jaar betalen €18,00. Ook kan een ARTIS-toegangskaart voordelig gecombineerd worden met een bezoek aan ARTIS-Micropia. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar geldt in september een combinatietarief van €21,50. Voor bezoekers vanaf 10 jaar is het combinatietarief €23,50.