Na Legoland Florida nu ook een Lego Movie World in Billund en Californië

Legoland kondigt voor zowel Billund als Californië voor volgend jaar een nieuwe zone aan. In beide parken gaat het om een Lego Movie World die we sinds vorig jaar al in Florida kunnen ontdekken. In beide parken zal er net als in Florida een flying theater gebouwd worden.

 

Vorig jaar opende Legoland in Florida een nieuwe zone onder de noemer Lego Movie World. Hierin worden de personages en locaties uit de Lego-films die in 2014 en 2019 werden uitgebracht tot leven gewekt. Legoland werkt hiervoor samen met de producent Warner Brothers. Nu kondigt Legoland aan dat het eenzelfde soort gebied in zowel het Deense Billund als in het Amerikaanse Californië in 2020 zal openen.

 

In het Deense pretpark Legoland Billund gaat het om een uitbreiding van 5000 vierkante meter. In het nieuwe gebied komen drie nieuwe attracties. Belangrijkste attractie wordt een flying theatre. Hierbij zitten bezoekers in een grote simulator die in de lucht zweeft. Ondertussen is er op een 180 graden groot scherm een film te zien. Uiteraard mogen wind, mist en geureffecten niet ontbreken. Het wordt het eerste flying theater van Scandinavië. Het attractietype maakt ook al deel uit van Lego Movie World in Florida.

Vervolgens zal men, net zoals in Florida, een kindervrije val (Unikitty’s Disco Drop) en een speeltuin met een 10 meter hoge toren (Benny’s Play Ship) toevoegen aan het gebied. Tot slot bouwt men in Denemarken ook een vliegtuigmolen. Het gaat hierbij om een Aerobat attractie van bouwer Technical Park. Hierin kunnen inzittende zelf invloed uitoefenen op de vleugels en min of meer zelf beslissen hoeveel rollovers ze maken. Een zelfde soort attractie is al te vinden in het Franse Dennlys Parc.

Het nieuwe themagebied zal 40 Lego-modellen bevatten. Daarnaast maakt men plaats voor verschillende fotoplekken, waaronder de dubbeldekkerbank van hoofdpersonage Emmett. Lego Movie World bevindt zich in het gebied achter de achtbaan X-treme Racer en zal kunnen worden betreden vanuit zowel Aventure Land als Polar Land.

In Legoland Californië opent een gelijkaardig attractie-aanbod. Zowel het flying theatre als Unikitty’s Disco Drop zullen ook in Californië aanwezig zijn. Tot slot transformeert men de al bestaande carrousel Mia’s Riding Camp en voegt men deze toe aan Lego Movie World. Deze maakt momenteel nog deel uit van de Lego Friends Heartlake City zone.

 

Omdat zowel Legoland Californië als Legoland Billund al een splash battle attractie in hun aanbod hebben, wordt de splash battle Battle of Bricksburg die in Florida nog deel uitmaakt van Lego Movie World niet overgenomen.

 

Bron: Parkerlebenis en Attraction Magazine

Foto’s: Legoland