Is er nog toekomst voor Transdemonium in Parc Astérix?

Begin dit seizoen bleek het spookhuis van Parc Astérix niet meer geopend te zijn. De reden was dat het park de attractie alleen nog met Halloween zou benutten. Echter blijkt nu uit een interview met de maker van de attractie dat het spookhuis definitief gesloten is.

 

Meer zelfs nog, de attractie zou al gedeeltelijk ontmanteld zijn. Echt onlogisch is dat niet, de attractie was niet populair bij de bezoekers van het park. Als je dan ook weet dat de attractie bijna een halve hectare groot is, dan is het wel best logisch dat het park deze oppervlakte liever voor iets anders benut.

Voor de fans blijft het spijtig dat deze attractie een stille dood gestorven is. De attractie was in veel opzichten een buitenbeentje. De baan was best een speciaal systeem, ontwikkeld door het Engelse WGH. Zij bouwen vooral transportsystemen voor de industrie, daardoor hadden ze een systeem ontwikkeld waarbij een karretje met en redelijke snelheid doorheen zeer steile hellingen kon gaan. De bakjes van Transdemonium konden tot 25km/u gaan.

Daarnaast was de aankleding van de attractie ook zeer origineel voor een spookhuis en zaten er schrikeffecten in op de juiste momenten. Door slecht onderhoud echter was daar de laatste jaren nog weinig van te merken.

Spijtig genoeg konden de fans geen afscheid nemen van deze attractie, ze werd stilletjes gesloten en nooit meer opengedaan, de ruimte zou echter wel door het park benut worden tijdens de kerstperiode, maar later meer daarover.

 

Bron : Blog ; Dimension parcs