In Moldavië opende een tweede achtbaan

Het Moldavische Orheiland opende deze zomer een nieuwe achtbaan. Het park koos voor het type Cyclon Coaster van de Italiaanse bouwer SBF Visa. Hierdoor kan je in Moldavië vanaf nu twee achtbanen gaan beleven.

 

Op 1 juni 2018 opende in Moldavië Orheiland. Gelegen in de gelijknamige stad en zo’n 1 uur rijden van de Moldavische hoofdstad Chişinǎu. Het werd meteen het grootste pret- en waterpark van het land. In de promotievideo van het park zien we onder andere carrousels, springkastelen, en waterglijbanen.

 

 

 

Daarnaast spotten we ook de nieuwe en tevens eerste achtbaan van het park. Orheiland klopte hiervoor aan bij de Italiaanse bouwer SBF Visa. Deze bouwde een fel roze achtbaan van het type Cyclon Coaster. De baan is 15 meter hoog en heeft een lengte van 350 meter. De maximum snelheid bedraagt 50km/u. Een ritje duurt om en bij de 80 seconden. De nieuwe attractie wordt Roller Coaster genoemd. Opmerkelijk is dat zowel het park als de achtbaan volledig gratis zijn.

Met de opening van de achtbaan kan je in Moldavië voor het eerst een relatief grote achtbaan gaan berijden. Enkele jaren geleden opende er in Victory Park een eerste, aangedreven achtbaan in het land.

 

 

Bron en foto’s: Orheiland