Nieuw themagebied met twee rollercoasters geopend in Energylandia

Verrassend nieuws uit het Poolse pretpark Energylandia. Daar is het nieuwe drakenthemagebied nu al geopend, terwijl het oorspronkelijk de bedoeling was om het pas in 2020 te openen. De opening van het themagebied zorgde voor verschillende nieuwe operationele attracties, waaronder twee achtbanen.

 

Energylandia heeft andermaal haar fans weten te verassen. Het park gooide het nieuwe themagebied, dat gepland stond voor 2020, onlangs al open. Het gebied, dat de naam Dragon Zone heeft gekregen, opende voorlopig met vier nieuwe attracties. Dit zijn de family coaster “Frida”, de kinderachtbaan “Draken”, fietsmonorail “Dragon Adventure” en carrousel “Fuego”. Het paradepaardje van de nieuwe zone, de hybride-achtbaan “Zadra”, zal later dit jaar nog geopend worden.

Dragon Zone ligt op een nieuw stuk grond dat het park vorig jaar aankocht. De zone ligt helemaal achteraan het park en bezoekers geraken via een tunnel onder een weg tot in het themagebied. Naast de verschillende attracties is er ook een volledig dorpje gebouwd. Foto’s van het gebied kan je hieronder bekijken.

Draken is een kinderachtbaan van de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri. Voor de achtbaannerts kunnen we meegeven dat de rollercoaster van het type “family coaster 30 x 14m” is. Voor de iets minder grote nerts onder ons kunnen we meedelen dat dit dezelfde rollercoaster is als de Achtbaan van Kinderstad Heerlen of de Requin Express van het Franse Cita-Parc in Lille.

De tweede achtbaan die opende in het themagebied is de grotere familieachtbaan Frida. Deze werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. De achtbaan is van het type junior coaster met de 247m lay-out. Dit wil zeggen dat de achtbaan 247 meter lang is, een hoogte heeft van 13 meter en een snelheid behaald van 44,6 km/u.

 

Binnenkort zal ook de hybride-achtbaan Zadra openen. Dit is een achtbaan die hout en staal combineert en gebouwd werd door het Amerikaanse Rocky Mountain Construction. Deze achtbaan is 61 meter hoog en zal een snelheid behalen van 115 km/u, wat het de grootste hybrid coaster van Europa maakt. Voor volgend jaar staat er ook nog een multi-launch coaster van Vekoma op de planning.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Fomo Coaster