Zoektocht unisex namen voor pinguïnkuikens SEA LIFE Blankenberge van start

Afgelopen lente werden er in SEA LIFE Blankenberge twee donzige babypinguïns geboren. Vandaag starten de dierenverzorgers van SEA LIFE de zoektocht naar de twee meest geschikte namen, hiervoor schakelen ze de hulp in van de bezoekers. “De pinguïns stellen het goed, beginnen hun waterdichte veren te krijgen en gaan steeds vaker het buitenverblijf verkennen. Binnenkort zie je ze dus vrolijk zwemmen bij onze andere plonskoningen en -koninginnen.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. “We willen alle pinguïns die buiten wandelen een naam kunnen geven, daarom zijn we nu op zoek naar twee nieuwe namen.”, gaat hij verder.

 

Unisex naam

Wie een suggestie heeft, kan deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. Daarna maken de dierenverzorgers van SEA LIFE een selectie en kun je tot 18 juli via Facebook stemmen op de top 10. De 2 namen die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

Een voorwaarde is dat de namen voor beide geslachten geschikt zijn. Het geslacht is uitwendig bij Humboldt-pinguïns niet zichtbaar en kan enkel door middel van een DNA-test bepaald worden. “Ervaring leert dat de kans even groot is dat het een jongen is, als dat het een meisje is, het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen.”, weet Potin te vertellen. “Een van de twee kuikens is erg lief en aanhankelijk, het ander kuiken is een pittig baasje die met plezier een pikje uitdeelt aan de verzorgers.”, gaat hij verder.

 

Kweekprogramma

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het succesvol kweekprogramma binnen SEA LIFE. Zo werden er sinds de start van het kweekprogramma al 40 pinguïns geboren in Blankenberge. Een kweekprogramma is van belang, omdat de Humboldtpinguïn een van de meest bedreigde soorten in de wereld is. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.