Ontdek hier de indrukwekkende attractielijst van de Tilburgse kermis

Dit jaar vindt de Tilburgse kermis plaats van 19 juli tot en met 28 juli 2019. Er komen 230 attracties naar Tilburg waaronder maar liefst 48 van het type grootvermaak. Naast een hedendaagse kermis is er zoals goede gewoonte ook plaats gereserveerd voor een nostalgische kermis waar nostalgische attracties tegen voordelige prijsjes uit te proberen zijn.

 

Na de grote teleurstellingen van vorig jaar toen maar liefst 6 absolute topattracties afzegde voor de Tilburgse kermis, werd dit jaar de attractielijst lang geheimgehouden. Dat dit met een goede reden gedaan werd was te merken uit een voorlopige lijst die voortijdig was uitgelekt en die daarna ook nog meermaals grondig werd aangepast. De attracties van de Tilburgse kermis zijn terug te vinden op verschillende locaties zoals het Stadhuisplein, het Koningsplein, het Piusplein, de Paleisring, de Heuvelring, het Heuvelplein, het Spoorplein, het NS-plein, de Besterdring en de Besterplein.

 

Achtbanen:

Dit jaar zijn er 3 achtbanen terug te vinden op de Tilburgse kermis. De Euro Coaster van Buwalda is terug van weggeweest. Voor het eerst in 2 jaar is de Inverted Coaster terug in Nederland na de afgelopen tijd vooral in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk gereisd te hebben.

Verder is er ook de Spinning Coaster van Buwalda, helaas is de wilde muis dit jaar zonder het XXL gedeelte aanwezig. Verder is ook de Family Dragon Coaster weer van de partij, alleen voor het derde jaar op rij onder een nieuwe eigenaar die nu Dauphin en van der Beek zijn.

 

Skyline:

Na een jaar zonder reuzenrad is er dit jaar opnieuw eentje van de partij. Het is de Sky Club van Lamberink die aanwezig is. Meer attracties waar je een mooi uitzicht krijgt over Tilburg zijn de twee Star Flyers, want zowel de 80 meter hoge Around the World XXL van exploitant van der Beek alsook de Europe Flyer van exploitant van Raay is van de partij.

Snelheidsmachines vinden we terug met de Booster Maxx van Ordelman en de Afterburner “Chaos” van exploitant van der Weerdt. Ook de Turbine “Gladiator” van Buwalda-Kriek en de Booster “Hell Raiders” van Elsinga zijn van de partij. Tot slot zijn er ook nog Afterburner “Show Time” van exploitant van de Wiel en de XXL Afterburner “XXL Höhenrausch” van de Duitse exploitant Goetzke.

 

Thrill rides:

Ook een heleboel aan thrill rides vinden we terug in Tilburg. Zo hebben we de Star Shape “Air” van de Britse exploitant Danter en de Top Scan “Sound Machine” van Hoefnagels. De Ejection Seat “Air Race Bungee” van de Voer en de Break Dance No.1 van Hoefnagels zijn van de partij.

Meer thrills vinden we terug met de Smashing Jump “Disco Jumper XXL” van de exploitant van Raay en de Flipper van Hoefnagels. Helaas heeft op het allerlaatste moment de Huss Booster “Ghost Rider 2” van de Duitse exploitant Löffelhardt die hier voor het eerst had moeten staat, afgezegd. De vervanger van de attractie is nog niet bekend.

Verder is er nog een Break Dance 3 met de “New York Dancer” van Koldewijn, een Heady Rotation met de “Reactor” van Moonen en de Matterhorn “Snow Jet” van de exploitant van der Veen. Tot slot zijn er nog twee Polyp Monster 3 attracties met de Power Polyp van Vader en de Power Wave van exploitant van der Veen.

 

Speciale attracties:

Nog een aantal andere leuke attracties om te vermelden zijn het funhouse “Heroes City XXL” van Koevoets-de Vries, de darkride shooter “Laser Pix” van de Duitse exploitant Jehn en de nieuwe darkride World of Living Dinosaurus van Velthuis/Mulder.

Het volledige overzicht van alle grootvermaak attracties kan je hieronder terug vinden, tezamen met een heleboel filmpjes van de attracties.

 

 

Grootvermaak:

Air – Danter (GB) (Star Shape)

Air Race Bungee – de Voer (Ejection Seat)

Around the World XXL – van der Beek (Star Flyer)

Autoscooter Gone in 60 Seconds – Eckelboom (Botsatuo’s)

Autoscooter Route 66 – Reemer (Botsauto’s)

Big Eli Wheel – Laan (Nostalgisch Reuzenrad)

Booster Maxx – Ordelman (Booster Maxx)

Break Dance No.1 – Hoefnagels (Break Dance)

Cake Walk – Reemer (Cake Walk)

Cake Walk – Reemer (Nostalgische Cake Walk)

Chaos – van der Weerdt (Afterburner)

Crazy Dance – Bakker (Tripride)

Crazy Jumbo – Koevoets/de Vries (Vliegmolen)

Disco Jumper XXL – van Raay (Smashing Jump)

Der Spin – Laan (Vliegmolen)

Dragon – Dauphin/van der Beek (Family Coaster)

Euro Coaster – Buwalda (Inverted Coaster)

Europe Flyer – van Raay (Star Flyer)

Fire Department – Ordelman (Funhouse)

Flipper – Hinzen/Hoefnagels (Flipper)

Gladiator – Buwalda-Kriek (Turbine)

Ghost Rider 2 – Löffelhardt (DE) (Huss Booster) (GEANNULEERD)

Haunted Castle – Lutjens (Spookhuis)

Haunted Mansion – Hinzen (Spookhuis)

Hell Raiders – Elsinga (Booster)

Heroes City XXL – Koevoets-de Vries (Funhouse)

Jumbo Circus – Kriek (Vliegmolen)

Laser Pix – Jehn (DE) (Darkride shooter)

Le Papillon – Duijts (Rupsmolen)

Mad Mill – de Vries (Wipe Out)

Metro – Laan (Spookhuis)

Muizenstad – Kroon (Muizenstad)

New York Dancer – Koldewijn (Break Dance 3)

Power Polyp – Vader (Polyp Monster 3)

Power Wave – van der Veen (Polyp Monster 3)

Reactor – Moonen (Heady Rotation)

Rue de Paris – Punt-Sloots (Glazen Doolhof)

Shaker – Haaima (Tripride)

Show Time – van de Wiel (Afterburner)

Sky Club – Lamberink (Reuzenrad)

Snow Jet – van der Veen (Matterhorn)

Sound Machine – Hoefnagels (Top Scan)

Spinning Coaster – Buwalda (Spinning Wild Mouse)

Swing Mill – Hofman (Swing Mill)

The World of Living Dinosaurus – Velthuis/Mulder (Darkride)

Tropicana – van Reeken (Rupsmolen)

VR Experience – Stroucken (VR Simulator)

XXL Höhenrausch – Goetzke (DE) (XXL Afterburner)

 

 

 

Bron: Kermisland.be