Na 2 jaar afwezigheid zijn er terug 7 festivals in Energylandia dit jaar

Energylandia, gelegen in het Poolse dorp Zator, presenteert opnieuw verschillende festivals. Na twee jaar geen festivals te organiseren zullen er dit jaar opnieuw 7 festivals plaatsvinden. Tijdens de festivals komen er zowel internationale sterren alsook bekende Poolse groepen en artiesten.

In 2015 werden er 6 festivals gehouden in 6 verschillende muziek genres. De festivals hadden zo’n groot succes dat het park ook in 2016 opnieuw festivals organiseerde. Toen waren er 8 festivals, 2 meer dan het jaar voordien. In 2017 werd de grond waar de festivals plaatsvonden, gebruikt voor de vele nieuwe uitbreidingen die het park dat jaar opende. Gevolg was dat er geen plaats meer was om de festivals te organiseren en ook in 2018 had men hetzelfde probleem. Nu heeft het pretpark haar terrein uitgebreid voor nieuwe themazones in 2020, maar er is ook opnieuw plaats voorzien voor 7 festivals. Nieuw is dat het nu telkens over festival weekends gaat in plaats van eendaagse evenementen.

De festivals staan in teken van aller handen verschillende soorten muziekgenres, gaande van oude jaren 80 muziek tot hedendaagse hardstyle. Er zullen vooral bekende Poolse groepen en artiesten optreden maar ook internationale artiesten komen naar het park. Opvallend is wel dat er een heel pak minder internationale artiesten geprogrammeerd staan dan de voorbije jaren. Tijdens het festival mogen de bezoekers gratis in het pretpark rondlopen en de verschillende attracties uitproberen. Op het einde van de dag wordt er een groot vuurwerk voorzien. Energylandia belooft alvast een onvergetelijke dag.

 

90’s &80’s Superstars Festivals – 28-29 juni 2019

Dit jaar wordt het 90’s & 80’s Superstars Festival op 1 weekend gehouden. Op zaterdag 28 juni vond het 90’s Superstars Festival plaats. Tijdens dit festival kwamen grootste sterren uit de jaren 90 naar Zato rafgezakt. In het verleden stonden er artiesten geprogrammeerd als de Vengaboys, DJ Sash, Turbo B. Snap en Captain Jack. Dit jaar stonden onder andere DrAlban en Mr President op de affiche te pronken. Hieronder een video van afgelopen editie.

 

Op zondag 29 juni vond het 80’s Superstars Festival plaats. Tijdens dit festival kwamen de grootste sterren uit de jaren 80 naar Zator afgezakt. De voorbije jaren stonden er artiesten geprogrammeerd zoals Alphaville, Boney M en Fancy. Dit jaar stonden onder andere Bad Boys Blue en Francesco Napoli op de affiche te pronken. Hieronder een video de vorige editie.

 

Disco Polo Festival – 12-13 juli 2019

Dit jaar werd het Disco Polo Festival twee dagen gehouden. Een tiental hedendaagse sterren van het disco-polo genre kwamen het festival onvergetelijk maken. Het is de enige echte competitiewedstrijd van de Poolse dansmuziek. Hieronder een video de vorige editie.

 

Hip Hop Festival – 26-67 juli 2019

Voor het eerst wordt in Energylandia een Hip Hop Festival georganiseerd. Het festival zal meteen twee dagen duren en zal zich voornamelijk richten op de Poolse Hip Hop wereld. De grootste artiesten van het land zullen er aanwezig zijn. Hieronder kan je een voorproefje vinden voor het festival.

 

GiganciSceny Festival – 9-10 augustus 2019

Dit festival vindt plaats in samenwerking met de populaire Poolse radio RMF en zal voor het eerst twee dagen duren. RMF was de eerste commerciële radiozender van Polen en is eveneens een sponsor van Energylandia. Tijdens het evenement komen de grootste Poolse artiesten naar het park om te strijden voor de eerste plaats. Hieronder een video van vorige editie.

 

Kings Of Hardstyle & EDM Festival – 23-24 augustus 2019

Dit jaar vinden het Kings Of Hardstyle Festival en het EDM festival op een weekend plaats. Kings Of Hardstyle Festival is het grootste Hardstyle festival van Polen met veel internationale toppers. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 23 augsutus 2019. In het verleden stonden er onder andere Da Tweekaz, Frontliner, Noiseontrollers, Ran – D, Wildstyle en Zatox op de affiche te pronken. Dit jaar komen onder andere Act of Rage, Angerfirst, Audiotricz, B-Front, MC Renegade en Regain. Hieronder een video van vorige editie.

 

Dit jaar zal het EDM festival op zondag 24 agustus 2019 plaatsinden. EDM staat voor Electronic Dance Music en is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Bekende genres van EDM zijn onder andere Disco, Drum & Bass, Dubstep, Electro, Hardstyle, Hardcore, House, Techno en Trance. Onder andere Robin Schultz is dit jaar van de partij. Hieronder een video van vorige editie.

 

Meer informatie kan je terug vinden op de website van Energylandia.

 

Bron: Energylandia