PowerSplash in Happy Valley Senzhen staat zo goed als recht

In het Chinese Happy Valley Shenzhen is men druk in de weer met de bouw van hun nieuwe waterattractie. Deze PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides wordt het tweede exemplaar ter wereld na het prototype ‘Pulsar’ in Walibi Belgium.

 

De Duitse fabrikant Mack Rides lanceerde in 2016 een revolutionaire waterachtbaan: de PowerSplash. Deze triple-launch shuttle-achtbaan lanceert je geleidelijk tot 101 km/h en heeft een hoogte van 45 meter. Na de laatste lancering passeer je het waterbassin, dat dan nog leeg is. Eenmaal de boot van 20 personen is gepasseerd, wordt het bassin in enkele seconden opgevuld met water, wat resulteert in een gigantische splash op het einde van de rit.

Na Pulsar in Walibi bouwt Mack nu een tweede exemplaar in het Chinese Happy Valley Shenzen. Op nieuwe foto’s, die gedeeld werden op sociale media, is te zien dat de baan zo goed als klaar is. De baan kreeg ditmaal een rode kleur. Een naam of openingsdatum heeft het park nog niet bekendgemaakt.

Een derde exemplaar van het type PowerSplash staat gepland voor 2021. Deze zou moeten gebouwd worden in Zuid-Korea, in het nog te openen pretpark Lotte’s Magic Forest.

 

 

Bron: Roller Coaster Dream