Meer details bekend over de houten achtbaan van Majaland Kownaty

De bouwwerken voor de nieuwe houten achtbaan van het Poolse Plopsa pretpark Majaland Kownaty zijn volop aan de gang. Ondertussen weten we wanneer de achtbaan zal openen en ook de naam van de rollercoaster werd onthuld. Voor de bouw staat de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International in, hetzelfde bedrijf dat Heidi The Ride in Plopsaland De Panne bouwde.

 

Toen het Poolse Plopsa park Majaland Kownaty de deuren opende vorig jaar, werd al meteen bekend gemaakt dat er heel wat uitbreidingen op de planning stonden. Een van de nieuwigheden wordt een houten achtbaan, gebouwd door Great Coasters International.

Tot nog toe was de naam van de houten achtbaan onbekend maar Plopsa kon aan onze redactie laten weten dat de naam Wilkołak zal zijn. Wilkołak is het Pools voor Weerwolf. Ook is er meer bekend gemaakt over wanneer de achtbaan moet openen voor het publiek. De opening is gepland voor juli 2019 met als streefdoel om op 1 juli te kunnen openen als de omstandigheden dit toelaten.

Ondertussen zijn de bouwwerken goed gevorderd, al heel wat trackdelen staan overeind. Anders dan bij andere banen van deze bouwer is het feit dat de trackdelen niet ter plaatse gefabriceerd worden, maar op het terrein van GCI in Amerika zelf. Eens ze daar gebouwd zijn worden ze verscheept naar Polen.

De Poolse houten achtbaan wordt een kopie van Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, alleen zal deze versie gespiegeld zijn. Wilkołak is 22 meter hoog, 618 meter lang en heeft een topsnelheid van 71 km/u.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.