Met deze aprilvissen probeerde men u dit jaar in de maling te nemen

Het is een jaarlijkse traditie, op 1 april proberen zoveel mogelijk mensen u voor de gek te houden met het verspreiden van nonsens ideeën en nieuwigheden. Themeparkfreaks verzamelt voor u de aprilvissen uit de pretparkwereld van 2019. Van blauwe burgers tot water dive coasters, het passeerde allemaal de revue dit jaar.

 

Beginnen doen we bij onze noorderburen. Afgelopen vrijdag kondigde attractiepark Toverland aan dat het vanaf vandaag een blauwe burger zou serveren in The Flaming Feather. De zogenaamde nieuwe burger kreeg de naam De Bluerger mee. Hij zou bestaan uit een blauwe bessen-broodje met blauwe kaas, blauwe pepers, blauwe kool én saus van Blue Curaçao-siroop. Voor een extra vurige Fenix-smaak, aldus het park.

Efteling pakte het dit jaar kleinschaliger aan. Vorig jaar pakte het park nog uit met de stunt waarbij er sprake was van een babyzitje in de vernieuwde Python. Dit jaar was hun aprilgrap niet online te vinden maar in het park zelf. In de souvenirshop kon men ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ verkrijgen voor 75 euro. Hierbij waren alleen enkele lege kapstokken te zien. De grap verwijst naar het gelijknamige sprookje waarin de keizer aan kleermakers vraagt om een gewaad te maken van stof die niet bestaat.

© Sam Demeyre

In het Duitse Fort Fun zou de keverbaan Marienkäferbahn niet meer openen. De lieveheersbeestjes zouden hun winterslaap niet overleefd hebben. Met een foto eronder waarbij alle karretjes van de achtbaantrein ondersteboven liggen.

Europa Park haalde zijn inspiratie bij de Brexit. Het park beweerde zijn Engels themagebied bij de start van het nieuwe seizoen niet meer te zullen openen. De attracties zouden elders in het park een nieuw plekje krijgen.

Bij onze zuiderburen lanceerde Disneyland Parijs vandaag onzichtbare Mickey-oortjes. Onder de naam InvisiblEARS.

 

Het Zweedse Liseberg nam voor hun aprilvis een heel filmpje op. Het park zou een grote golf creëren in de tunnel van de vorig jaar geopende Dive Coaster Valkyria. De splash zou zo groots zijn dat het opzetten van een duikbril noodzakelijk wordt.

Het Finse Särkäniemi beweerde vandaag zijn naam te veranderen naar Unicornia. Vernoemd naar de nieuwe bewoners van het park. De Unicorns zijn erg sociaal en lopen gratis door het park aldus Särkäniemi.

Over het kanaal nam Blackpool Pleasure Beach hun fans beet via hun vorig jaar geopende achtbaan Icon. Het park zou 8 miljoen dollar investeren om van de rollercoaster de eerste gelanceerde achtbaan te maken die aangedreven wordt door het aantal decibels dat de inzittende maken. Met behulp van de nieuwste technologie registreren speciale monitors de intensiteit van het geschreeuw, waarbij drukgolven direct naar het motormanagementsysteem worden gestuurd, aldus het park. Hoe luider de schreeuw, hoe groter de energie van de drukgolf en hoe sneller Icon zou reizen. Tests onthulden dat geschreeuw aan 140db al resulteerde in rit met een maximum snelheid van 90 km per uur.

In eigen land introduceerde Sportoase een nieuwe veiligheidscampagne om de snelheid rond het zwembad te beperken. Vanaf vandaag zou in alle zwembaden snelheidsmeters hangen die er voor moet zorgen dat mensen niet sneller lopen dan 5 km per uur langs de kant. Redders zouden gematigd zijn om boetes uit te schrijven. De maatregel is van belang om bezoekers een veilig recreatief centrum te kunnen aanbieden aldus Sportoase.

Naast de parken hebben ook enkele fans een grap weten uit te dokteren. Volgens starparc.be komt er binnenkort een Universal Studios in het zuiden van Frankrijk. Universal Studios Europa zou in 2024 de deuren moeten openen volgens de site. Met onder andere een vergelijkbare Harry Potter achtbaan die momenteel in Florida wordt gebouwd.

Themeparkchannel.de beweerde dan weer dat met de overname van 20th Century Fox door Disney. in 2028 Disneyland Paris zou uitbreiden met een The Simpsons zone.

 
Voorts circuleerde op sociale media het bericht dat Thorpe Park in 2020 een nieuwe achtbaan zou openen. UK’s eerste hyper-hybrid coaster zou meteen de hoogste, snelste en langste ter wereld worden. De track zou al geleverd zijn. Het bericht werd ondersteund met een foto met oranje trackdelen op.

Tot slot kon je ook op onze website een 1 april vis terugvinden. Daar zou de achtbaan ‘Flying Fish’ verdwijnen uit het aanbod van Thorpe Park. Wie bij de pinken was kon de aprilvis natuurlijk al spotten in de naam van de achtbaan.