Eerste RMC van Azië geopend in Nagashima Spa Land

Op 28 maart 2019 opende de allereerste RMC van Azië. Het was de oude houten achtbaan White Cyclone in het Japanse pretpark Nagashima Spa Land die werd omgevormd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction naar de hybride achtbaan Hakugei.

 

In 2017 kondigde Nagashima Spa Land aan dat de iconische houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan waarvan de werken maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen.

Ondertussen heeft de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) de achtbaan omgebouwd tot een hybride rollercoaster en werd deze feestelijk geopend.

In maart 2018 gingen de eerste afbraakwerken bij White Cyclone van start. In juli kwamen de eerste nieuwe trackdelen aan in het park en in oktober 2018 werd dan ook de eerste blauwe track geplaatst. In november volgde de lifthill.

In januari 2019 werd een indrukwekkende first drop van 80° opgebouwd, die je meteen naar adem doet snakken vanaf het eerste moment. Verder werden er ook drie inversies geïnstalleerd en heel wat andere leuke elementen. Op 3 maart werd het laatste trackdeel geplaatst en amper 6 dagen later op 9 maart vonden de eerste testritten al plaats. Door het snelle testwerk kon de achtbaan geopend worden op 28 maart 2019 zoals het park beloofd had.

 


 

Hakugei heeft een topsnelheid van 107 km/u. In totaal is de achtbaan 1530 meter lang en 55 meter hoog. Tijdens de rit krijgen de inzittende krachten tot 4G te verwerken en gaan ze door 3 inversies. De first drop bevat een hoek van 80°.

 

De eerste onride

 

White Cyclone opende in 1994 en was de langste houten achtbaan in Azië. De achtbaan had een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor snelheden tot 102 km/u. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het is de eerste achtbaan van Intamin die wordt omgebouwd door RMC.

 

Het volledige project kunt u hier op de voet volgen.