Een prachtig seizoen ging van start voor de Grotten Van Han

Zaterdag 23 februari 2019 is het nieuwe seizoen gestart bij het Domein van de Grotten van Han. Nu al is duidelijk dat het een uitzonderlijk seizoen wordt. In de Grotten en het Wildpark is er immers heel wat nieuws te beleven!

 

De Grotten van Han zijn in 2019 niet alleen verkozen tot het favoriete toeristische erfgoed in het zuiden van ons land, maar pronken ook met 3 sterren in de Groene Michelingids! De Grotten zijn dankzij de splinternieuwe led-verlichting nu nog mooier. Sinds juli vorig jaar wacht de bezoekers bovendien een grote verrassing: het klank- en lichtspektakel dat 29 jaar lang in de Wapenzaal te bewonderen was, is vervangen door “Origin”, een gloednieuw permanent 360°-spektakel. Het is een creatie van Luc Petit, een alchemist van podiumkunsten die onder meer al met Franco Dragone, Jean-Paul Gaulthier en Disney heeft samengewerkt. Zoals de naam aangeeft, neemt “Origin” je mee op een reis door de tijd naar de oorsprong van de wereld, van de big bang tot de eerste ontdekkingsreizen… Een niet te missen ondergronds spektakel!

 

Het Wildpark heeft er sinds kort een aantal nieuwe bewoners bij! Drie jonge poolvossen hebben hun intrek genomen onder de bladerdakbrug, de wandelbrug door de boomtoppen. De drie babyvosjes, Jackson, Tjarek en Speedy, zijn heel nieuwsgierig en speels. Ze brengen hun dagen door met hun nieuwe leefgebied te verkennen en de bezoekers gade te slaan. Deze nieuwkomers doen je hart smelten!

 

Sinds vorig jaar kunnen bezoekers tussen de bomen van het Wildpark overnachten, in een Tree Tent! Vanuit deze originele overnachtingsplek geniet je een prachtig uitzicht op de oude vallei van de Lesse en de talrijke dieren die ronddartelen op de open vlakte: edelherten, damherten, oerossen, Przewalski-paarden, moeflons… De tenten zijn volledig uitgerust, zodat de bezoekers een comfortabele nacht tussen de bomen kunnen doorbrengen. Een onvergetelijke ervaring met je partner, gezin of vrienden!