Werfbezoek bij de grote werken in Walibi Belgium

Het zijn bijzonder drukke tijden in Walibi Belgium waar men volop aan het werk is om de twee nieuwe themagebieden en attracties tegen de lente af te krijgen. Een omvangrijke werf waarvoor Walibi Belgium maar liefst 17 miljoen euro neertelt. Vandaag leidde het park de pers rond op de grote bouwwerf en ook wij waren erbij.

 

Nieuwe themagebieden:

Op 4 november 2018 eindigde het seizoen voor Walibi Belgium en begonnen de werkzaamheden voor het aankomende seizoen. Dit jaar krijgt Walibi Belgium er een tweede en derde themagebied bij. Naast het bestaande ‘Exotic World’ dat vorig jaar geopend werd met attracties zoals ‘Tiki Waka’ en de ‘Tiki Trail’ komt er nu een ‘Karma World’ en een ‘Fun World’ bij.

Karma World’ situeert zich rond de Cobra en zal naast deze achtbaan ook de gloednieuwe attractie Popcorn Revenge krijgen. De zone staat volledig in het teken van Bollywood en bevat ook een nieuw restaurant waar Oosterse specialiteiten geserveerd gaan worden.

Fun World’ zal zich eveneens op de linkerflank bevinden, maar iets dieper in het park waar vroeger Walibi Playland was. In deze zone wordt een nieuwe kinderachtbaan, Fun Pilot, geplaatst maar ook de bestaande attracties worden opgenomen in het gebied.

Ondertussen is een deel van het park haast onherkenbaar. Elk nieuw themagebied beschikt over zijn uniek karakter en specifieke kenmerken. De immersieve werelden zullen de bezoekers de nodige middelen toereiken om zelf hun parkervaring te bepalen. Walibi legt zijn bezoekers hierbij geen voorgeschreven verhaallijn op.

 

Karma World:

Popcorn Revenge:

Dit jaar wordt het bijzonder leuk voor families in Walibi Belgium want er komen maar liefst twee nieuwe attracties bij die héél het gezin zullen plezieren. Eén van deze twee nieuwigheden belooft alvast een wereldpremière te worden! Het gaat om Popcorn Revenge die in het volledig vernieuwde gebied Karma World komt te liggen.

Menig pretparkfan kijkt er al maanden naar uit, maar binnenkort zal de Family Popcorn Shooter ‘Popcorn Revenge’ eindelijk zijn dolle popcorns op onze bezoekers loslaten. In dit oude theatercomplex, dat zich achter het voormalige ‘Boogie Burger’ horecapunt zal bevinden, nemen bezoekers binnenkort plaats in één van de zeven voertuigen die hen vervolgens, op willekeurige basis, doorheen 6 van de 7 bioscoopzalen zullen gidsen.

De afgelegde route zal niet op voorhand vastliggen, waardoor de belevenis van de bezoeker steeds verschillend zal zijn. Hierin schuilt precies de innovatie die de Belgische fabrikant ‘Alterface’ voor Walibi heeft ontworpen. Elke bioscoopzaal heeft een eigen thema. Zo is er een sciencefiction film, een super helden film, een horror film en een piraten film. Afsluiten doen de bezoekers in de finale scene waar ze alles in het werk moeten stellen om de boze popcorns tegen te houden.

In elke bioscoopzaal zullen bezoekers iconische filmscènes voorgeschoteld krijgen. De bioscoop pakt uit met films zoals King Corn, Corn of the Rings, La Marche du Pop’corn, Corn Busters en The Corn Father. Deze prettige familiale ervaring dreigt echter verpest te worden door de losgelaten popcorns die de filmscènes zullen binnendringen. Met behulp van een high-tech laserpistool kunnen bezoekers de vervelende wezens wegschieten en de rust in de filmzaal terugbrengen. De attractie is een technologisch pareltje met heel wat oog voor detail. De decoratie-elementen van het Nederlandse bedrijf ‘Jora Vision’ zullen de bezoekers zeker versteld laten staan.

De werken aan Popcorn Revenge zijn al ver gevorderd. Heel wat decorstukken zijn reeds geplaats en men is volop bezig met de thematisering van de attractie. Bij het binnen komen van het gebouw wordt je meteen overladen door een heerlijk zoete popcorn geur. Bij het verlaten van de attractie kom je terecht in een shop waar je uiteraard van deze popcorn kan proeven. Eerlijk is eerlijk, we kregen de kans om deze popcorn te proeven en de smaak zat er goed in!

Nieuwe eetgelegenheden:

De werkzaamheden voor Karma World zijn indrukwekkend. Zo werd het horecapunt tegenover de Cobra-achtbaan volledig gesloopt om plaats te maken voor ‘Karma Market’, dat drie gethematiseerde zalen en het gloednieuwe restaurant ‘Delhi’cious’ zal omvatten. De eetzalen krijgen elk hun eigen thema mee, dit zijn: Bollywood, antiek en thee. Naast kwaliteitsvolle Oosterse gerechten zal het restaurant ook over een groot terras beschikken met, als kers op de taart, een adembenemend zicht over heel het pretpark.

Tijdens het werfbezoek kregen we een voorproefje van wat we kunnen verwachten van het Delhi’cious restaurant en ik kan zeggen dat de beide gerechten goed in de smaak vielen. Een van de gerechten van was lichtjes pikant, maar zeker en vast niet overdreven. De gerechten worden geserveerd in een biologisch afbreekbare schaaltje dat je zelf nog kan opeten.

Zij die een kleine honger willen stillen, zijn welkom in ‘Shiva’s Foodtruck’.

Cobra in een nieuw jasje:

Daarnaast was ook de Cobra aan een opfrisbeurt toe. Tegenwoordig leunt de constructie van de attractie naar het beige en het bruine, terwijl de wagens een blauwe kleur hebben gekregen. Tot slot, werden er heel wat decoratieve elementen toegevoegd die de bezoekers rechtstreeks in een Bollywoodiaanse filmproductie zullen katapulteren. Van het toilet tot en met de heraanleg van de wandelpaden, geen enkel detail werd over het hoofd gezien om de onderdompeling in de geanimeerde Indische ambiance van Karma World waar te maken.

Fun World:

Kindergebied wordt vernieuwd:

Iets verder inwaarts zal ‘Fun World’ schitteren. Met wat verbeelding kan men de toekomstige kleurrijke wereld, geïnspireerd door de vindingrijke fantasie van kinderen, inbeelden. Ook hier zullen de wandelpaden volledig worden heraangelegd, zodat de zone meer in de parkervaring wordt opgenomen.

Het oude picknickplekje zal plaats maken voor de nieuwe Kiddie Coaster ‘Fun Pilot’; de andere attracties kregen een vers likje verf. Ook wordt het horecapunt opgeknapt en omgedoopt tot ‘Fun O’Clock’, en wordt er een goot uitzichtpunt toegevoegd zodat ouders hun dappere (b)engels steeds in de gaten kunnen houden.

Fun Pilot:

Fun World zal eveneens een nieuwe attractie krijgen. Kleine waaghalzen zullen hun dapperste schoentjes mogen aantrekken en zich aan een rit op de splinternieuwe Kiddie Coaster ‘Fun Pilot’ wagen. De rollercoaster staat volledig in het thema van de luchtpostdienst.

De toekomstige luchtpostbodes zullen zich laten verrassen door deze opstapcoaster die 190 meter lang is en 9,5 meter hoog wordt. Een topsnelheid van 40 km/u zal bereikt worden tijdens de rit. Tegelijkertijd zullen 16 kinderen een ritje kunnen maken op deze achtbaan. Vanaf 90 centimeter mogen kinderen in de achtbaan als ze begeleid zijn door een volwassenen, vanaf 120 centimeter mogen ze de attractie alleen betreden.

“Vandaag versterkt Walibi onbetwistbaar z’n imago van familiaal attractiepark. Het is daarom dat we besloten hebben om te investeren in attracties die een groot familiaal publiek aanspreken. Bovendien letten we er extra op dat de attractie die we selecteren dat deze zich ook perfect kan integreren in de nieuwe immersieve wereld die we creëren”, aldus Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi Belgium.

Voor de achtbaan Fun Pilot zijn de funderingswerken volop aan de gang. Hier zijn stevige funderingswerken nodig door het moerassig gebied. De trackdelen van de achtbaan zijn al aangekomen maar liggen elders in het park opgeslagen.

Toekomst:

Deze nieuwigheden kaderen in het vernieuwingsplan dat tegen 2023 het pretpark voor 75% zal transformeren. Walibi lanceerde dit overkoepelend project met de opening van ‘Exotic World’, ‘Tiki-Waka’ en ‘Tiki-Trail’ in 2018. Ook Aqualibi, het subtropisch waterpark, kreeg vorig jaar een nieuwe Caraïbische inkleding en een extra zone op kindermaat ‘Kiddie Bay’. Dit steeds uitgebreidere aanbod is voornamelijk gericht op een familiaal publiek met (kleine) kinderen, zonder daarbij de ware ‘thrillseekers’ over het hoofd te zien. Dit investeringsplan zal bovendien voor bijkomende banen zorgen. Tegen 2023 verwacht Walibi Belgium 60 voltijds equivalenten extra aan te nemen. In vergelijking met de start van het investeringsplan stelt dit een stijging met 20% voor.

Het pretparkseizoen start voor Walibi Belgium op 6 april 2019. Tijdens de paasvakantie organiseert het pretpark bovendien heel wat bijkomende (paas)activiteiten voor het hele gezin.