Ontdek wat het Frühlingsfest van Stuttgart te bieden heeft

Frühlingsfest Stuttgart pakt dit jaar uit met alweer een mooie attractielijst. De organisatie probeert ieder jaar andere attracties naar haar stad te krijgen om elke keer opnieuw een aantrekkelijk aanbod te kunnen presenteren. Dit is zowel het geval voor de voorjaarskermis als voor de najaarskermis.

 

Deze voorjaarskermis heeft de naam Frühlingsfest Stuttgart en vindt elk jaar plaats van 20 april tot en met 12 mei in de Mercedesstraße en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Naast de attracties zijn er ook verschillende grote tenten waar volop geproefd kan worden van de Duitse biercultuur. De mannen en vrouwen in traditionele klederdracht horen daar natuurlijk ook volledig bij.

Achtbaanfans kunnen dit jaar terecht op de Alpina Bahn van Brunch, die er na een jaar van afwezigheid terug bij is. De Wilde Maus van Kinzler zal, naar goede gewoonte, ook weer van de partij zijn. Het spookhuis Spuk van de Nederlandse exploitant Sipkema-Lütjens zal eveneens aanwezig zijn. Door de grote drop en het verloop van het parcours, wordt deze attractie ook als een semi achtbaan aanschouwt.

Naast de achtbanen zijn er ook nog veel andere grote attracties te vinden. Een van de grootste mobiele waterbanen ter wereld is dit jaar aanwezig in Stuttgart, namelijk de Wildwasserbahn Poseidon van Heitmann-Schneider. Dat er grote attracties komen naar de Duitse stad, kunnen we best ook letterlijk nemen, want de 80 meter hoge star flyer The Flyer van Boos zal aanwezig zijn. Daarnaast zal het reuzenrad Bellevue van Bruch opgesteld worden.

Wie van thrill houdt, kan terecht in de vrijevaltoren Hangover Tower van Schneider, de top spin Revolution van Kinzler-Nickel, de Infinity van Hoefnagels of de gigantisch XXL van Zinnecker. Voor de echte durvers is er de Transformer van Schmidt en ook de befaamde Break Dance No.1 van Kinzler kan natuurlijk ook niet ontbreken. De volledige lijst van het grootvermaak vind je hieronder terug.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Viva Cuba – Hartmann

Revolution – Kinzler-Nickel

Hot Shot – Dölle

XXL – Zinnecker

Pirates Adventure – Schneider

Alpina Bahn – Bruch

Rutsche -Göbel

Scooter – Roschmann-Hahn

Wildwasserbahn – Heitmann

Musik Express – Kinzler

U-3000 – Kleuser

Scooter – Kritz

Break Dance No. 1 – Kinzler

Wilde Maus – Kinzler

Infintity – Hoefnagels (NL)

Go-Kart-Bahn – Fackler

The Flyer – Boos

Bellevue – Bruch

Scooter -Roschmann

Disco Fieber – Schramm

The King/Avenger – Zinnecker

Aqua Velis – Hofmann

Flipper – Meeß

Haunted Mansion – Hinzen (NL)

Geheimnisse des Orients – Moser

Cannstatter Wellenflug – Baumgartner

Hangover- Schneider

Transformer – Schmidt

Scooter – Kritz

Gladiator – Kriek

Spuk – Sipkema-Lutjens (NL)

Music Shop – Weeber

XXL-Lachhaus – Renz

Shake – Blum

Daemonium – Blume

 

 

 

Bron: Kirmesforum.de