Het uitbreidingsgebied van Europa-Park: Deel 2 – Rulantica

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Europa-Park voor het eerst plannen voor een nieuwe lap grond uit de doeken deed. Wat volgde waren tal van concepttekeningen, video’s en bouwupdates. Nu dat de bouwwerkzaamheden hun einde naderen, en de opening stilaan dichterbij komt, wordt het tijd om alles wat we kunnen verwachten eens op een rijtje te zetten. In deel 1 zoomden we in op het nieuwe hotel Krønasår. Vandaag gaan we op ontdekking doorheen Rulantica.

 

Een groot deel van Rulantica zal te vinden zijn in de opvallende schelpvormige hal. Deze wordt 32.600 m².  Buiten de 20 meter hoge hal komt er ook buiten nog eens 8.000 m² extra waterplezier.

Verhaal

In 1557 werd in opdracht van de Zweedse koning het schip Tre Kronor op zoektocht naar Rulantica gestuurd. Het schip verdween op haar tocht en Rulantica bleef onvindbaar. Jaren later ontdekt kapitein Finn Olson een stenen sculptuur van Rulantica. Rulantica wordt zo realiteit in plaats van een mythe.

 

Themagebieden

Rangnakor is een mysterieuze stad vlak naast een meer. Om weerstand te bieden aan de vele overstromingen werd de stad gebouwd op palen. Tegenwoordig vindt men er ook grote glijbanen terug.

Een tweede gebied is Lumáfals, de thuisbasis van de zeemeerminnen en watermannen die het eiland moeten beschermen. De wezens leefden ooit in een grot. Ze verplaatsten zich op het land en in het water. Tegenwoordig is de kleurrijke grot een golfslagbad en wordt hij gevoed door een indrukwekkende waterval waarin nog steeds vele waternimfen zwemmen.

Speciaal voor de kinderen is er Skip Strand. Een avonturenspeelplaats gecreëerd door een gestrande driemaster. Schepen werden destijds verblind door het gezang van Sirenen. Ze werden geacht vreemdelingen weg te houden.

Voorts is er ook de Skog-lagune. Watervallen en bubbelbaden omgeven door dennen en rotsen zorgen voor een oase van rust en gezelligheid. Het meest ontspannende gebied van Rulantica.

Buiten is er ook het themagebied Wild River te vinden. Een stroomversnelling die gasten door een rotsachtig landschap drijft. Daarna kunnen ze ontspannen in het buitenzwembad.

Tot slot is er nog de gletsjergrot Vinterhal. Ook hier is er glijbaanplezier te vinden.

Accommodatie
Rulantica krijgt in het totaal 25 attracties, waarvan 17 glijbanen. Zie hiervoor ons derde en laatste deel. Daarnaast is er plaats voorzien voor onder meer het grootste golfslagbad van Duitsland, een lazy river genaamd Mystery River en een stroomversnelling met de naam Wild River. Het totale wateroppervlak zal 4.000 m² bedragen, waarvan 500 m² buiten. Ontspannen kan in de bubbelbaden of op één van de 2.200 ligstoelen. De kleinsten zullen zich kunnen vermaken in de kinderzone.

Gasten kunnen zich omkleden in de 237 voorziene kleedkamers, verspreid over een oppervlakte van 8.000 m². Om de spullen van alle gasten weg te stoppen zullen er 3.588 lockers voorzien worden.

Eten en drinken kan je doen in één van de twee zelfbedieningsrestaurants, waaronder één met hamburger en friet. Daarnaast is er ook een café en een bar voorzien. Zowel binnen als buiten zal er een poolbar te vinden zijn. Wie het wat exclusiever wil maken kan terecht in één van de acht cabañas.

Wie al het waterplezier wat beu is kan gaan shoppen in één van de drie winkels die in Rulantica te vinden zijn.


In Rulantica worden de gasten verwelkomd door mascotte Snorri, een vriendelijke paarse inktvis. Een kaartje voor het nieuwe waterpark zal online 38,5 euro gaan kosten, kinderen zullen 35,5 euro moeten betalen. -3 jarigen kunnen gratis naar binnen. De geplande openingsdatum is 28 november 2019.

 

Bron: epfans en parkerlebenis.de
Foto’s: Europa-Park