Timber Falls Adventure Park sloopt hybride houten achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Timber Falls Adventure Park sloopte vorige maand haar hybride houten achtbaan Avalanche en enkele andere attracties. In een officiële verklaring vertelt het park dat dit gebeurde omwille van de te hoge kosten om hem operationeel te houden.

 

Het is altijd jammer te zien dat een achtbaan verdwijnt, zo ook de hybride houten achtbaan Avalanche in het Amerikaanse park Timber Falls Adventure Park. Dit park is gelegen in de Amerikaanse staat Wisconsin. Behalve de hybride houten achtbaan verdween ook de boomstamattractie Timber Wolf Log Flume.

In een verklaring liet het park weten dat het om een besparingsmaatregel ging. De onderhoudskosten liepen te hoog op om de attracties operationeel en veilig te houden. De zone zou later een nieuwe bestemming krijgen, maar hierover is er nog weinig nieuws.

 

Avalanche

De houten achtbaan Avalanche, ook wel Hellcat genoemd, werd geopend in 2004 en gebouwd door S&S – Sansei Technologies. Hiermee is het een van de amper vier houten achtbanen die dit bedrijf bouwde. De achtbaan had een hoogte van 27 meter en een lengte van 725 meter. Over de baan reed een treintje dat plaats bood aan 12 personen. Het treintje werd gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters. Vanwege de stalen draagstructuur was Avalanche een hybride achtbaan.

 

 

Bron: RCDB

Foto’s: Matt Glumac