Meer informatie bekend over Mako in SeaWorld San Diego

Amerika krijgt er binnenkort een pareltje bij. Het dier- en themapark SeaWorld San Diego opent in 2020 een Dive Coaster van B&M genaamd Mako, dat maakte het park vorige maand bekend. Dankzij de overheid van San Diego is er al meer informatie vrijgegeven.

 

46,63 meter om exact te zijn. Zo hoog wordt de nieuwste Dive Coaster van Amerika die zijn intrek zal nemen in SeaWorld San Diego. De achtbaan ‘Mako’ werd vorige maand door het park geïntroduceerd met bovenstaande concept art. De overheid van San Diego deelde verdere informatie in dit document.

 

Ritverloop

Op de onderstaande afbeelding is het ritverloop helemaal duidelijk. De coaster maakt een duik van 46,63 meter gevolgd door een Immelman inversie. Dat is een halve looping gevolgd door een twist en bocht waardoor de achtbaantrack de tegenovergestelde kant uit gaat dan van waar die begon. Daarna vliegt het karretje door een hammerhead turn. Na deze geweldige bocht raast het door een barrel roll en een flat spin. De achtbaan vliegt na de banked turn de remmen in.

 

Zitplaatsen en kleur

In het document dat de overheid vrijgaf werd al snel duidelijk dat er 18 personen in het karretje kunnen zitten in drie rijen van 6. Op onderstaande afbeelding is te zien welke kleuren de achtbaan zal krijgen. De baan zal overvloeien in de kleur van de hemel.

 

Pretparkfan CoasterMac305 maakte in NoLimits 2, een videospel om achtbanen en pretparken te creëren, alvast een simulatie hoe de baan er zou kunnen uitzien.

 

 

Bron: The Coaster Kings

Foto: SeaWorld San Diego