Gardaland Magic Hotel: Drie maanden voor de opening zijn de eerste kamers klaar

Over drie maanden is de langverwachte opening van Gardaland Magic Hotel – het derde hotel van Gardaland Resort dat helemaal gethematiseerd is, gewijd aan het thema Magie – en de eerste kamers zijn al klaar. Met een bouwritme van elke 36 uur een kamer, zullen alle 128 kamers met een totaal aan 512 slaapplaatsen klaar zijn voor de feestelijke opening op 31 mei aanstaande.

 

Dankzij een hecht en sterk team van professionele leveranciers die dit ambitieuze project mogelijk hebben gemaakt. Meer dan 80 leveranciers, allemaal Made in Italy, voor een totaal van bijna 600 arbeidskrachten, die werken aan de realisatie van de drie gebouwen waaruit het hotel zal bestaan.

Een paar technische details om de dimensies van dit project beter te begrijpen en de moeilijkheidsgraad om dit alles in recordtijd te realiseren: een nuttig vloeroppervlak van circa 4.008 m2 alleen al voor de kamers en sanitaire voorzieningen binnen een totaaloppervlakte van de drie gebouwen van 7.200 m2 en 24.076 m3!

Alle kamers beschikken over twee ruime zones: één met een tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden – hierdoor kan het hele gezin genieten van maximaal comfort en een schitterend, sprookjesachtig verblijf beleven.

Om te controleren hoe het met de werkzaamheden staat, heeft de Grote Tovenaar met de lange witte baard en de grote paarse toverhoed – gastheer van het Gardaland Magic Hotel – de bouwplaats met een bezoekje vereerd. Van de werknemers heeft de Grote Tovenaar de “Toversleutel” overhandigd gekregen waarmee hij toegang krijgt tot de al voltooide kamers.

Via de 4.770 m2 grote tuin is hij daarna aangekomen bij het gebouw met de kamers, om de decorelementen in 3D te bewonderen, gerealiseerd in glasvezel en gebruikt voor de inrichting van de themakamers Huis van de Tovenaar, Magisch IJskasteel en Magisch woud.

Honderden vliegende boeken en perfecte reproducties van de paarse toverhoed die uit een wand boven het bed lijkt te komen, hebben zeker een grote impact in de themakamers Huis van de Tovenaar. De volwassen gasten slapen onder de Toverhoed en de kinderen voelen zich de leerlingen van de Grote Tovenaar en hebben het idee dat zij zelf de oude en geheime boeken – door het opzeggen van toverspreuken – door de kamer laten vliegen.

Bijna duizend ijzige stalactieten, schilden, zwaarden, kronen en eenhoorns maken deel uit van de themakamers Magisch IJskasteel. De volwassenen zijn hier de koning en de koningin van een betoverd rijk, bewoond door magische wezens, terwijl de kinderen in de huid kruipen van dappere ridders, ter verdediging van het ijskasteel. Alle gasten brengen de nacht door te midden van indrukwekkende ijssculpturen, in een wereld waar hagelwitte gevleugelde eenhoorns en vliegende draken het luchtruim bevolken.

Verderop op de bouwplaats, heeft de Grote Tovenaar in eigen persoon de bijzondere impact kunnen beleven van de 44 bomen boven het tweepersoonsbed en van de 88 reuzenpaddenstoelen – ook in 3D – in de themakamers Magisch Woud. Ook deze kamers beloven een overnachting om te toveren in een sprookjesachtige belevenis; de volwassenen slapen aan de voet van een imposante boom, terwijl de kinderen de nacht doorbrengen omringd door wonderbaarlijke reuzenpaddenstoelen en grappige vervlechtingen van klimplanten.

 

Gardaland Magic Hotel wordt op 31 mei aanstaande feestelijk geopend en biedt haar gasten de meest buitengewone magische ervaring aller tijden in een betoverd rijk bewoond door tovenaars, pratende bomen en magische wezens.