Sfeerverslag: Disneyland Parijs – December 2018

Op zondag 9 December vertrokken we naar Disneyland om daar 4 dagen en 3 nachten te verblijven. Ontdek in dit artikel hoe wij de Disney magie hebben ervaren, we kunnen alvast verklappen dat het een magisch bezoek was.

 

Aankomst + Receptie

Eenmaal aangekomen aan ons hotel Newport Bay Club melden we ons aan bij onze private receptie van de Compass Club level, daar wij een Compass Club kamer geboekt hadden. Het inchecken was een zeer aangename ervaring. Zittend aan een bureau krijg je de uitleg van alles wat je moet weten over je verblijf, de parken, de zwembaden, de restaurants en andere wetenswaardigheden, ook werd ons meegedeeld dat wij waren geüpgraded naar hun Resort Suite. Dank u wel Disney we zijn een half uur op het domein en mogen al van de magie genieten. We mochten onze bagage achterlaten in de receptie en er werd ons meegedeeld dat deze in onze kamer zal zijn wanneer we zouden terugkomen van het park.

 

Dag 1 Disneyland park

We begaven ons te voet richting het park, aangezien ons hotel op een mooie 10 minuten wandelen van het park ligt. Toen we het domein van ons hotel verlieten en in het domein van Disney Village aankomen moest je de security passeren, een metaal detector en een X-ray machine voor tassen en handtassen. Dit dient elke keer opnieuw te gebeuren als je van je hotel richting de parken gaat of van de parking naar je hotel. Eenmaal de security door gingen we recht door naar het Disneylandpark. Als hotel gast heb je het recht om het park vroeger te betreden dan de reguliere dagjesbezoekers en een extra fastpass per dag omdat wij in ons hotel in de club level verbleven, hier hebben wij natuurlijk ook gebruik van gemaakt.

Eenmaal aangekomen  in het park gingen we recht naar Hyperspace Mountain, na onze lange reis met de wagen konden we wel een kleine adrenaline kick gebruiken om ons wakker te maken. Wat een mooie beleving is Hyperspace Mountain: Je vertrekt in het station met de muziek van star wars, je wordt afgeschoten richting de ruimte en je bevind je plots in een hele space battle. Je hebt Tie Fighters die richting je wagentje schieten, projectie schermen waarop ruimteschepen ontploffen en nog veel andere effecten. Na Space Mountain besloten we om even in Discoveryland te blijven en ons te begeven naar Star Tours.

Star Tours is een bewegingssimulator met 3D effecten. Het verhaal in de attractie is dat C3PO per ongeluk word aangezien als de piloot van het ruimtetuig, dit is echter niet zo, C3PO probeert dit nog duidelijk te maken maar het is al te laat je ruimtevoertuig word gelanceerd. Voor een avontuur die je langs verschillende scenes van alle films zal brengen. Vooral de sprong naar licht snelheid is een goed uitgewerkt effect goed. Het voelt echt aan alsof je mega hard aan het versnellen bent terwijl je eigenlijk maar in een simulator zit, toch zal deze attractie je niet teleurstellen.

Hop naar Fantasyland waar we eerst de darkrides van Pinokkio en Sneeuwwitje gingen uittesten. Vanaf onze 2e dag zou Pinokkio sluiten voor onderhoud dus deze moesten we echt op onze eerste dag doen. Beide attracties zijn zeker eens de moeite om te doen maar beginnen toch de tand des tijds te voelen. Let ook zeker op met de allerkleinste kinderen, deze attracties zijn vrij eng voor jonge kinderen tussen de 2 en de 5 jaar.

Dieper in Fantasyland gaan we naar “It’s a small world” een zeer mooie boot rondvaart die iedereen natuurlijk kent en als je de attractie niet kent dan ken je op zijn minst het liedje van deze attractie. It’s a small world is een zeer mooie attractie die je langs alle hoekjes van de wereld brengt met zeer grappige cartoon-achtige animatronics, die zo goed als allemaal bewegen. Je weet haast niet waar eerst te kijken. Nadat we uit It’s a small world kwamen begon het beetje bij beetje drukker te worden in het park.

Wij besloten dus om onze ogen even te kost te geven en de kerst sfeer in ons op te nemen. De versieringen voor Kerstmis zijn prachtig, overal in Mainstreet hangen decoraties met de kerstballen in Mickey vormen. Op bepaalde tijdstippen valt er ook valse sneeuw in mainstreet. Op Town square staat de grote kerstboom van Disneyland, deze boom is gemakkelijk 12 meter hoog (als het niet hoger is) met kerstballen ter grootte van voetballen. Wat een prachtig zicht is het Disneypark met zijn prachtige kerstversieringen.

Het was tijd om terug op avontuur te gaan en waar kan je dat beter dan in Adventureland. Na een beetje rond te wandelen doorheen de jungle bereiken we de Tempel Of Peril. De Tempel of Peril is een compacte achtbaan, geïnspireerd op Indiana Jones. In de wachtrij ga je door een archeologische site, hierna stap je in je mijn wagentje en kan je je eigen Indiana Jones Ontsnapping meemaken en hopelijk ontkom je veilig. Na onze wilde ontsnapping besloten we om Skull Rock te gaan verkennen. Het is zeer leuk om door deze duistere gangen te dwalen, je voelt jezelf precies een soort ontdekkingsreiziger.

Ondertussen is het tijd voor ons middageten, we hadden op voorhand een reservatie gemaakt om te gaan Eten in Captain Jack’s restaurant (Blue lagoon voormalig), het speciale aan dit restaurant is dat je bootjes van de Pirates of the Caribbean attractie door het restaurant varen. Na een goede 10 minuten in het restaurant hadden we plots bezoek aan onze tafel het was Captain Jack zelf die kwam horen wat de mensen van zijn restaurant vonden. De acteur blijft ook zeer goed in rol en doet je echt als captain Jack Sparrow. Het eten was er zeer lekker en mooi gepresenteerd. Personeel was vriendelijk en behulpzaam, bijvoorbeeld als je een aanpassing wilt aan een bepaald gerecht. Met andere woorden dit was een prachtige ervaring.

Na onze maaltijd waren we nog steeds in piraten stemming en beslissen dus om een ritje te maken in Pirates of the Caribbean. Begrijp me niet verkeerd maar ik had toch een beetje een dubbel gevoel bij Pirates of the Caribbean. De attractie komt een beetje traag op gang en er staan nieuwe en oude animatronics door elkaar, hierdoor zie je in een zelfde scène poppen met hakerige en poppen met vloeiende bewegingen. Al bij al moet je deze attractie toch eens gedaan hebben.

Intussen mochten we onze Fastpass gaan gebruiken voor Peter Pan’s Flight in Fantasyland. Eenmaal je deze attractie gedaan hebt begrijp je waarom er steeds zo een lange wachtrij staat. Deze attractie is zo mooi en zo magisch je vertrekt in een magisch vliegend schip. Je vertrekt net zoals in de film vanuit de slaapkamer, door het raam dan heb je een prachtig zich op Londen, de details in deze attractie zijn zeer mooi, wanneer je boven Londen zweeft kan je zelf kleine miniatuur wagentjes zien rond rijden op de straten. Eenmaal Londen voorbij ga je voorbij de 2e ster naar rechts en kom je aan in Neverland waar je de vele avonturen van Peter, Wendy, Kapitein haak en de verloren jongens kunt zien. Vervolgens zat ons ritje in deze zeer mooie attractie erop.

We beseffen plots dat we nog een leuke attractie is Discoveryland vergeten waren, Buzz lightyears laser blast. Het is een interactieve rondrit waarbij je met je laser blaster op de verschillende doelwitten moet schieten zoals de handlangers van keizer Zurg en dat zijn er veel zeer veel, plezier voor de hele familie dus. Op het einde van de rit kan je met elkaar je score vergelijken en zien wie dus de beste schutter is. Net zoals alle attracties in Disneyland is de afwerking wederom prachtig, met zoveel visuele prikkels waan je je zelf in een animatie film.

We nemen even pauze en gaan terug naar ons hotel voor de afternoon tea time snacks waar de mensen die in club level verblijven recht op hebben. Ook weer niets op aan te merken snacks waren lekker en vers, personeel is zeer vriendelijk. Na dat we even op kracht zijn gekomen gingen we terug richting het park.

Tijd om onze extra fastpass te gebruiken, we gebruiken deze in Frontierland voor de Legendarische Big Thunder Mountain. Wat speciaal is aan deze achtbaan is dat deze op haar eigen eiland ligt als je vertrokken bent gaat de trein onder de rivier door en kom je op het rotsachtige eiland terecht. In deze baan zit je in een mijntreintje dat je langs verschillende mijnen en rotsen brengt. Op het einde ga je in een lange donkere tunnel die je het gevoel geeft dat je veel sneller gaat dan het in werkelijkheid is. Deze baan is ook weer zeer mooi aangekleed vooral de tunnel waar de dynamiet tot ontploffing word gebracht.

Vervolgens gingen we verder op pad. We wilden het Disneyland kasteel graag nog eens ontdekken. Je hebt er een zeer mooi souvenir winkeltje, dat glas en kristal verkoopt en prachtige werkjes. Onder het kasteel woont de draak, zeker een bezoekje waard, het is zeer mooie en grote animatronic.

We begonnen vrij moe te worden en beslisten om terug te gaan naar ons hotel. Uiteraard zijn wij dolgelukkig dat we kosteloos een suite hebben gekregen, we laten via room service pizza brengen en keken vanuit ons raam naar de vuurwerk show.

Dit was een prachtige afsluiter voor onze eerste dag.

 

Dag 2 Disney StudiosOp onze 2e ochtend gingen we richting de Disney Studios met onze extra magic time. Onze eerste halte was Crush’s Coaster, een spinning coaster,  waar tot onze verbazing al een wachtrij van 40 minuten stond. Geen probleem voor ons, dus begonnen we vol goede moed te wachten tot het aan ons is. Het mag gezegd worden Crush’s Coaster is een mooie attractie, deels darkride en deels coaster. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het darkride gedeelte, dat is mooi en zeer gedetailleerd, het coaster gedeelte is grotendeels in het donker met wat licht effecten.

Nu we onze eerste kleine dosis adrenaline binnen hadden wilden we meer, dus hop naar de Rock ‘n’ Rollercoaster. In deze rit wordt je gelanceerd los een concertzaal in, je scheurt door het donker langs allerlei concert belichtingen die bewegen op de maat van de muziek die word afgespeeld in je karretje.

We hadden nog een beetje tijd over voordat het park officieel open ging en beslisten om een ritje te maken in de darkride Ratatouille. Wat kan ik zeggen top attractie! Dit is gemakkelijk onze favoriete attractie in Disney Studios. Het is eigenlijk een 4D darkride, je rijd langs decors maar ook langs projectie schermen waar 3D fragmenten worden afgespeeld. De 4D effecten in deze attractie zijn zeer overtuigend gedaan, ook al sta je soms in het echt stil om naar een scherm te kijken je hebt niet het gevoel dat je stil staat. De verschillende effecten zorgen voor een echte spectaculaire beleving.


Na deze mooie belevenis kwamen we voorbij de poorten van de Studio Tram Tours en beslisten om er een rit te maken. Studio Tram Tour is een rondleiding doorheen de wereld van de film, je rijdt voorbij verschillende sets en rekwisieten voor het maken van films, via schermen in de tram krijg je extra uitleg over de dingen waar je voorbij rijdt. Er zijn 2 hoogtepunten in deze attractie waar de mensen van de special effects laten zien wat ze kunnen, explosies verzekert!

We vervolgen onze weg en kwamen uit bij de Twilight Zone Tower Of Terror. Deze attractie is een vrijeval attractie, alleen is het niet echt een vrije val aangezien hij naar beneden word getrokken, sneller dan een vrijeval waardoor jij dus redelijk wat airtime krijgt. Ook maakt deze mooie attractie gebruik van een voorshow en wat darkride elementen tijdens de rit om zijn verhaal te vertellen.

Ondertussen is het tijd voor ons middag eten we hadden een reservatie in Restaurant Des Stars, maar dit heeft ons niet echt kunnen overtuigen. Zelfs met onze reservatie hebben we nog 25 minuten in een rij moeten staan en werd er zo druk dat er een gigantische rij gevormd moest worden aan de buffet toog. Mijn vriendin ging 1 bord met eten halen en is zonder overdrijven een goede 15 minuten weggebleven. Het eten op zich was niet slecht. Als je hier wilt komen eten kijk dan of het misschien mogelijk is om dit om een minder populair uur te doen, dan zul je waarschijnlijk een veel aangenamere ervaring hebben dan ons.

Met ons buikje rond gegeten wandelden we naar Art of Disney Animation. Dit is een zeer interessante attractie met 4 zalen waar je zeker iets zal bijleren over animatiefilms. In de eerste zaal waar je eerst binnenkomt staan verschillende toestellen die met animatie te maken hebben. Er werd op een TV een aantal animatie filmpjes getoond die voor hun tijdperk hoogtepunten uit de animatie wereld waren. Hierna krijg je op dezelfde tv een uitleg over het belang van animatie. In de 2e zaal een cinemazaal worden verschillende hoogtepunten van de Disney animatie films in een compilatie getoond. In de 3e zaal krijg je via een gids en tv schermen uit over het animatie proces hier heb je ook een hoofd telefoon die vertaald wat er gezegd wordt je kan kiezen uit verschillende talen waaronder Nederlands. In de 4e en laatste zaal kan je meedoen aan een paar interactieve activiteiten zoals tekenen.

Nu staat nog 1 ding op ons verlanglijstje de stunt show: Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Dit is een prachtige show die een paar geheimen van stunt opnames in film blootlegt. Bijvoorbeeld wagens die super snel achteruit rijden zijn aan de binnen kant omgekeerd gebouwd. De show kan wel angstwekkend zijn voor de jongste onder ons, de show zit vol met vuur effecten en is in het algemeen vrij luid met geweerschoten en piepende banden. Deze show raden wij ten zeerste aan en is een echte must see.

Voor de rest hebben we nog wat aan sight seeing gedaan in de verschillende winkeltjes tot het tijd was voor ons 4 uurtje in het hotel.

 

 

Avond 2 Disney village + Café Mickey dineren met figuren.

Na ons 4 uurtje in het hotel besloten we om wat te genieten van wat de Disney Village te bieden heeft. Disney Village is eigenlijk een soort uitgaansbuurt op het Disney domein, je hebt er verschillende souvenir winkels, bars, restaurants en zelfs een bioscoop. Daar zijn we een performer tegen gekomen, die zich heel gewillig liet fotograferen tijdens zijn act waarbij hij grote zeepbellen aan het maken. De souvenirshops World of Disney en The Disney Store zijn vrij groot en normaal gezien zal je de merchandise, die je in de parken vind, ook hier kunnen terug. Voor ons avondmaal met de figuren in Café mickey zijn wij eerst nog een lekkere koffie gaan drinken in de Sports Bar.

Café Mickey was een unieke ervaring. Het eten was lekker, personeel zeer vriendelijk, de figuren zijn blij om jou te kunnen ontmoeten. Je ziet de figuren echt heel vaak het is niet zo dat je de figuren maar 5 minuutjes ziet tijdens je maaltijd. Nee de figuren komen vaak aan tafel en willen jou echt entertainen. Wil jij rond springen met tijgertje of een knuffel met Minnie Mouse of wil jij op de foto met mickey allemaal geen probleem. Verder is het eten goed, wij hadden allebei de entrecote alleen wil ik mijn vlees bleu chaud en mijn vriendin verkoos haar vlees “Bien cuit”. Ik kan zeggen dat we allebei hebben 2 gekregen wat we wilden.

Met een gevuld buikje hebben we nog wat rond gewandeld in Disney Village om daarna terug te keren naar ons hotel voor een wel verdiende nachtrust.

Dag 3 en 4 Park Hopping.

Op onze 2 laatste dagen hebben wij vooral de attracties die we de moeite vonden meerdere keren gedaan. Denk maar aan Space mountain, Star Tours, Ratatouille, Big thunder mountain en Peter Pan’s Flight.

We hebben toch nog enkele attracties gedaan die we nog niet gedaan hadden waaronder Casey Jr. Le Petit Train du Cirque. Dit is een Powered steel Coaster wat wilt zeggen dat hij elektrisch wordt aangedreven. Dit treintje rijdt op een vrij rustig tempo voorbij Storybook Land. Zeker ideaal om de kleinste onder ons voor het eerst kennis te laten maken met de coaster wereld.

Verder zijn we ook nog met de bootjes gaan varen van Le Pays de Contes de Fées. In deze rondvaart vaar je rond in Storybook Land. Je vaart voorbij verschillende miniatuur versies van sprookjes en  kom een aantal keer het treintje van Casey Jr. tegen.

Ook hebben we een nieuwe show/4D film gezien Philarmagique. In Philarmagique gaat Tovenaar Mickey mouse een Orkest geven, Mickey vraagt aan Donald om al zijn spullen klaar te zetten maar hij mag niet aan zijn dirigeer stokje komen. Donald zou Donald niet zij als hij zou luisteren, dus uiteraard komt Donald aan het Dirigeer stokje en tovert zichzelf en de magische instrumenten in de verschillende Disney Films en wij kunnen alles mee volgen in de deze muzikale en grappige voorstelling.

Op onze 3e avond zijn wij gaan eten in het restaurant Inventions dat zich in het Disneyland Hotel bevind, ook dit is een restaurant waar je eet met de Disney Figuren. Het eten was ook hier zeer lekker en gevarieerd. Net zoals in Café Mickey zijn de Figuren zeer enthousiast en zeer blij jou te kunnen ontmoeten. Ook het zaalpersoneel heeft er geen enkel probleem mee om foto’s met je eigen toestel te nemen van jou samen met de figuren.

Op onze laatste dag zijn wij gaan eten is Walt’s: An American Restaurant. Wat een luxe, super lekker eten.

Hier in dit restaurant kan ik alleen maar zeggen dat het eten super lekker was, het personeel zeer professioneel en vriendelijk. Na ons voor gerecht kwam ons hoofdmaal uiteraard voor mij een gepocheerde kreeft, voor mijn vriendin een gespecialiseerde Amerikaanse cheeseburger. Allebei superlekker voor het eerst in mijn leven heb ik kreeft gegeten dank zij dit restaurant.

Hou er wel rekening mee dat deze luxe en lekkere smaak komt met een stevig prijs kaartje voor de rest is dit restaurant top en moet je hier zeker komen eten als je van gastronomisch eten houdt.

Zo hier eindigt voor ons onze Disney magie. In het kort: wij hebben ervan genoten en komen zeker nog terug. Wij begrijpen eerlijk gezegd niet goed dat Disneyland  zo vaak negatieve reviews krijgt. Al moet er langs onze kant wel toegeven worden dat Disney zeer kostelijk is en wij het kunnen begrijpen dat de meeste mensen niet zoveel geld als ons willen uitgeven om alles uit je Disney trip te halen.

Wij hebben ons in elk geval zeer goed geamuseerd en een magische vakantie gehad.

 

Levi en Nathalie.