Nieuwe achtbaan voor Mundo Petapa

Het Guatemaleese pretpark Mundo Petapa opent een nieuwe achtbaan. De nieuwe rollercoaster zal Relámpago gaan heten. Relámpago wordt van het type Thunderbolt , uit de catalogus van Zamperla.

 

Mundo Petapa opende op 26 maart 1976 in Guatemala City, in het Zuiden van Guatemala. Het park herbergt op een perceel van 10,79 hectare tal van attractie waaronder 3 achtbanen. Volgend jaar komt hier een vierde achtbaan bij.

Relámpago, wat in het Spaans blikseminslag betekend, zal gebouwd worden door Zamperla. Zamperla was eerder ook al leverancier voor alle andere coasters in het park. De nieuwe achtbaan is van het type Thunderbolt. Met zijn verticale lift hill doet de achtbaantype al snel denken aan de Euro-Fighters van Gerstlauer.

De baan krijgt een volledig nieuwe lay-out met een maximum snelheid van 70 km/u. Doorheen de 375 meter lang track rij je doorheen 3 inversies: een looping, een Immelmann en een kurkentrekker. In totaal wordt de achtbaan 21 meter hoog en zullend de bezoekers 3,9 G krachten tijdens de rit ervaren. Het speciale aan de Thunderbolt treinen is dat de bezoekers met 3 personen naast elkaar zitten. Dit komt heel weinig voor in de achtbaanwereld.

Op de IAAPA 2018 konden we de treinen ontdekken van de nieuwe attractie.

Bron: Parks & Coasters Worldwide