Uitgelicht: Tweestryd – Wildlands

Tweestryd is een duellerende familie boomerang achtbaan in het Nederlandse themapark Wildlands. Deze achtbaan opende in 2018 voor het eerst. Met haar twee tracks krijg je een bijzondere race ervaring.

Tweestryd is een duelleerde familie boomerang achtbaan, dit wil zeggen dat er niet één achtbaan, maar twee achtbanen naast elkaar zijn gebouwd. Op elke track staat er een trein en in deze treinen kunnen telkens 20 personen tegelijkertijd plaats nemen. Het is de bedoeling dat de treinen het tegen elkaar opnemen in een spannende strijd om de overwinning. Elke trein is gekoppeld aan een goed doel. Het doel waarvan de bijhorende trein op het einde van het jaar het meeste aantal keer gewonnen heeft, ontvangt 25.000 euro.

Tweestryd werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma en is de allereerste “Dueling Family Boomerang Coaster” in de wereld. Met de nieuwe attractie heeft Wildlands dus meteen een wereldprimeur te pakken. Daarnaast is de achtbaan ook de langste Family Boomerang Coaster in de wereld. De rollercoaster werd gebouwd in Serenga, het savanne themagebied van het park.

De achtbanen zijn beide 20 meter hoog en behalen een maximale snelheid van 60 km/u. De beide tracks zijn 218 meter lang en deze worden zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. Hierdoor duurt een ritje ongeveer 1 minuut en 5 seconden. Elk uur kunnen er tot 1100 mensen een ritje maken op de achtbaan. Bezoekers vanaf 95 centimeter kunnen een ritje maken in de rollercoaster. “Tweestryd” is het Afrikaanse woord voor “Tweestrijd” of “Duel”. De Afrikaanse naam van de achtbaan is geïnspireerd op het themagebied waarin de attractie gebouwd werd.