Parc Spirou breidt groots uit met verschillende achtbanen en thrill rides

Het Franse themapark Parc Spirou gaat groots uitbreiden in 2019. Het park opende afgelopen seizoen haar deuren voor het grote publiek en staat volledig in het teken van Robbedoes en zijn vriendjes. Parc Spirou krijgt 8 nieuwe attracties waaronder 2 achtbanen, 2 thrill rides en een waterattractie.

 

Op 16 juni 2018 opende Parc Spirou haar deuren. Het themapark is gelegen in de Provence, niet ver van Orange en Avignon. Het pretpark werd goed onthaalt door zijn bezoekers, maar kreeg voornamelijk altijd de zelfde kritiek te horen. Namelijk, het park zou te weinig attracties bevatten voor de inkom prijs die het park vroeg.

Parc Spirou is niet blind voor de punten die nog verbeterd kunnen worden en pakt nu uit met 10 goede redenen waarom je het park zou moeten bezoeken in 2019. Het park heeft meteen goed geluisterd naar de feedback van de bezoekers en zal in het nieuwe seizoen uitpakken met maar liefst 8 nieuwe attracties. Hierdoor zal het park haar attractieaanbod uitbreiden van 12 naar 20. Een serieuze uitbreiding die het park dagvullend moet maken.

 

De 10 redenen:

Reden nummer 1: Meer groen en betere aankleding

Parc Spirou zal in 2019 heel wat ontwikkelingen doen om het comfort bij de bezoekers te verhogen. Zo worden er verschillende grote nieuwe bomen gepland zoals Chênes verts (steeneiken), Tilleuls (lindes), Micocouliers , Arbousiers en Lagerstroemias.

Daarnaast zal het terras van het restaurant overdekt worden waardoor deze een schuilplaats kan bieden wanneer het minder goed weer is. Ook zullen er rustplaatsen voorzien worden in het park en komt er nieuwe decoratie.

Reden nummer 2: Nieuwe mascottes en personages

Het park zal in 2019 ook drie nieuwe mascottes krijgen. Bill, Lucky Luke en Spip worden toegevoegd bij de bestaande mascottes. Ook komen de personages Boule & Bill (Bollie en Billie) in het park.

Reden nummer 3: L’express de Spirou

De eerste nieuwe attractie wordt een parktrein, deze krijgt de naam L’express de Spirou. Het treintje zal pendelen tussen de ingang van het park en de parkeerplaats. De parktrein kan iedere 10 minuten zo’n 96 Robbedoes-fans vervoeren. Overdag zal de trein door het park rijden en de verschillende mascottes vervoeren.

Reden nummer 4: Speelplaats Marsupilami

De tweede familie attractie die het park erbij krijgt, is een speelplaats die helemaal in het teken komt te staan van Robbedoes-personage Marsupilami. Kinderen met een lengte tussen 80 centimeter (ongeveer 2 jaar oud) en 140 centimeter (10 jaar oud) kunnen zich uitleven op dit nieuwe speelterrein dat 300m² groot en 9 meter hoog wordt. De speelplaats biedt plaats aan 150 kinderen tegelijkertijd. Het allerbeste van de nieuwe speelplaats is dat deze wordt uitgerust met een vernevelingsysteem dat wordt geactiveerd bij mooi weer.

Reden nummer 5: Junior Spinning Coaster

De eerste van de twee nieuwe achtbanen wordt er eentje die zich richt op de kleinere bezoekers. Kinderen vanaf 90 centimeter groot kunnen een ritje maken op de Junior Spinning Coaster. Deze achtbaan zal een snelheid behalen van 26 km/u. Wat de achtbaan bijzonder maakt is dat deze draaiende karretjes zal bevatten. De rollercoaster komt in het teken te staan van Boule en Bill (Bollie en Billie) en wordt gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri.

Reden nummer 6: Vrijevaltoren

De eerste nieuwe thrill ride wordt een heuse vrijevaltoren. Deze sensationele attractie wordt maar liefst 90 meter hoog en staat in het teken van Zombillenium: een langspeelfilm uit 2017 waar kleine Lucie een griezelpretpark wil bouwen. Tijdens de Halloweenperiode had Parc Spirou een tijdelijke vrijevaltoren in haar park geplaats. Dat bleek zo’n groot succes te zijn dat er nu dus een vaste vrijevaltoren naar het park komt.

Reden nummer 7: Starshape

Nog meer sensatie zal het park aanbieden met een Starshape van de Duitse fabrikant Zierer. De adrenaline attractie met zes armen zal in het teken te komen staan van Zorglub: een personage uit de strips van Robbedoes. De attractie is 30 meter hoog en zal een snelheid behalen van 100 km/u.

Reden nummer 8: Le Flume Ride Fury

In de Provence kan het warm worden en om jong en oud verfrissing aan te bieden tijdens de hete zomers zal het park een grote waterattractie openen. Het gaat om een Log Flume van Hafema. Tijdens het parcours van 250 meter zullen er twee drops zijn. De eerste wordt 4 meter hoog en de tweede wordt 10 meter hoog. De attractie zal een stukje achteruit varen en wordt uitgerust met een draaitafel en een verticale lift.

Reden nummer 9: 6D Cinema

Een andere familie attractie wordt een 6D Cinema die in het teken komt te staan van Marsupilami. De nieuwe attractie zal de AVG Dark Ride vervangen die niet zo populair was. De attractie biedt plaats aan 60 bezoekers voor een scherm van 14 bij 7 meter. Bezoekers kunnen van een film genieten op een platform met 3 assen en verschillende effecten zoals lucht, water, vibraties, geur en meer.

Reden nummer 10: Nid du Marsupilami

De 10de en laatste reden omvat de 2de nieuwe achtbaan voor 2019. Hiermee komt het totaal op 5 te staan, het wordt ook meteen de meest unieke achtbaan van het park. De attractie wordt Nid du Marsupilami gedoopt wat betekent: “het nest van de Marsupilami”. Het wordt een Roller Ball achtbaan van het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland.

De Roller Ball kennen van Wilde Hilde in het Duitse Schwaben Park die midden oktober geopend werd in het park. Het unieke van deze achtbaan is dat de bakjes heen en weer schommelen tijdens de rit. Nid du Marsupilami wordt een pak groter dan Wilde Hilde. Wilde Hilde heeft een hoogte van 19 meter terwijl Nid du Marsupilami een hoogte zal krijgen van 30 meter.

 

Bron en foto’s: Parc Spirou